Feb 12

Fedmeoperert?

5 kommentarer 2014 kl. 17:19 skrevet av xmorganx

Da er du på god vei til å bli en knallhard alkoholiker. Det påstår hvertfall norske forskere!

Norske forskere mener at fedmeopererte har større risiko for å få alkoholproblemer. I en studie undersøker de hvordan 30 fedmeopererte reagerer på sprit.

En av de mest drastiske inngrepene å få folk radikalt ned i vekt, kan gi uventede konsekvenser:

- Fedmeopererte kan utvikle alkoholproblemer, sier forskningssykepleier Magnus Strømmen ved Regionalt senter for sykelig overvekt (RSSO), St. Olavs hospital.

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. Huffsetuffsa Huffsetuffsa 21:32 12/02/14
  Ja og hvor ville du med dette da???
 2. Ikkeno 21:53 12/02/14
  GBP eller DS fører til at alkoholen blir tatt opp i blodet kjappere og i større mengde = mange tåler mindre enn før og de blir lettere på en snurr.
  Med liten plass i magen til mat er drikke (alkohol) det du kan kose deg med i tilnærmede normale mengder (volummessig).
  Overvekten har ofte skyldtes en slags avhengighet, et misbruk, en spiseforstyrrelse, trøstespising el.lign. Da er man gjerne disponert for andre avhengigheter eller måter å trøste seg på. Man skifter bare "stoff".

  Det er ikke noe revolusjonerende nytt i denne forskningen -annet enn at det er forsket på vitenskapelig og ikke basert på de operertes egne erfaringer eller opservasjoner fra leger og andre rundt de opererte.

  Man opererer desverre ikke hodet i samme slengen.......
 3. Heffalompen Heffalompen 06:33 16/02/14
  Nå har jeg tatt meg litt mat,og en liten dram.Schål every body...
 4. Feros 10:22 18/02/14
  Funny, er avholds og skal opereres snart :P Blir spennende :P
 5. caramba 23:32 20/02/14
  Vel, folk som er veldig overvektige (men som ikke ønsker å være det) har et matproblem ettersom de spiser mer enn det de behøver, dvs de spiser på psykiske behov og ikke på fysisk behov for mat. Matmisbruk har mange likheter med røyking, alkohol, spilleavhenginghet, sexavhenginghet, rusmisbruk og andre avhengigheter. Så når man opererer vekk muligheten til å misbruke mat, så er det veldig lett å bli hektet på noe annet. Enkelt og greit. Dessverre.

  Skulle ønske overvektige, og spesielt de som vurderer slankeop.fikk mer kurs og veiledning om psykisk matavhengighet og jobbet med dette før en evt. slankeop. Det ville gjort livet etter en operasjon mye enklere, og ikke minst ville operasjonen hatt en mer varig effekt. Nå er det dessverre slik at mange som blir opererert går opp i vekt igjen etter noen år, og mange velger da å reopereres i stedet for å jobbe med det egentlige problemet, nemlig at man bruker mat til å regulere følelser.
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp