Mar 02

Da var det fastelaven igjen :)

4 kommentarer 2014 kl. 13:44 skrevet av syndigecindi

Har noen av dere lagd fastelavensboller? Jeg har bakt vanlige boller, skolebrød, boller fylt med vaniljekrem og boller fylt med Nugatti. Nam nam

Tenkte jeg skulle dele denne fantastiske oppskriften på noen superluftige boller med dere. 
Den fungerer også til kringle med vaniljekrem eller sukker/kanel.

Oppskriften går som en farsott på Facebook og er lagt ut av ei som opprinnelig fant den i et ukeblad for mange år siden.

 

TONNYS SUPERLUFTIGE BOLLER

250 gr melis

300 gr smør(margarin )

1 liter melk

 

Kokes opp og avkjøles til fingervarm.

 

100 gr gjær(2 pk )

1 ts kardemomme

ca 1 1/2 kg hvetemel

 

Blandes i, OBS! PASS PÅ MELMENGDEN ! Ikke bruk alt melet, ha igjen til utbaking :)

Trill ut boller med en gang, pensle med egg og sett til heving ca 1 time.

 

Stekes midt i ovnen ved 250 gr C i 7-10 min

Permanent lenke

Kommentarer:

  1. Nils30 20:24 02/03/14
    Tusen takk !
    Gode Fastelavensboller
    :0)
  2. Silfen Silfen 22:55 02/03/14
    Jøsses, Nils, du er ikke skjev lenger.
  3. Wester 16:45 05/03/14
    Og jeg fikk ingen bolle med krem snufs.
    Kjederlig og bare lage til seg selv da, liker ike lage mat.
  4. MissPiggy78 23:15 05/03/14
    Fastelavensboller = berlinerboller for meg. Hjemmebakte, stekt i smult med bringebærsyltetøy inni og masse sukker utenpå.
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp