Jan 04

Depppa, sinna og fortvilt

12 kommentarer 2014 kl. 21:52 skrevet av bbwjenta

Da var jul og julekos over, Det fikk vi erfare. De siste dagene har jeg svevd på lykke etter lang ferie og god start/resultater på jobb. Men idag fikk jeg en kommentar som sendte meg rett i kjellern...Gråter

Jeg er overvektig, veldig overvektig. Det er jeg klar over, ellers har jeg vel ike vært her inne... Jeg er ikke fornøyd med kroppen, men diverse omstendigheter har gjoirt at jeg har utsatt og ta tak i det. Noen ganger virker det så håpløst... Men idag satte jeg igang! (nei ikke noe nyttårsforsett for de som tror det)...

Jeg satte igang med trening og kostholdsplan. Men for å komme til poenget må jeg fortelle hvordan jeg bor.

Jeg bor i en sokkelleilighet hos et eldre ektepar begge straks 80. De er spreke, hyggelige omtenksomme og hjelpsomme. Er det noe galt med leiligheten fikser mannen i huset det dagen etter (om ikke samme dag). De hjelper meg med småting på vinterstid på grunn av en funksjonsnedsettelse som gjør ting litt mer vanskelig siden det er is og snø ute. Jeg kan og gå, men krykker på vinteren gjør at det er vanskelig for meg å tømme søppel / hente post (jeg har jo ingen armer ledig!). De har frivillig foreslått og hente posten min. De er rett og slett kjempe koslig! Det eneste som har irrittert meg er at de forventer besøk av meg hver dag, og i helgene gjerne flere ganger om dagen! Det kan bli slitsomt... Jeg besøker de 3-4 ganger i uken i snitt (ett kompromiss). Jeg har funnet det vanskelig å sette grenser da de er så snille, likere ble det ikke da de kom med en julegave PLUSS 1000kr til meg! Så jeg skulle vært verdens lykksligste leieboer sant? Men idag sa mannen i huset ting som sendte meg rett i kjellern!

Jeg har som sagt bestemt meg for å gjøre noe med vekten for min egen del. Jeg lånte badevekta hans for å få bekreftet at jeg veide det jeg trodde og slik er det lettere å holde oversikt over (forhåpentligvis) vekttap. Jeg fikk sjokk av vekta... den må være feil.. Hvordan kan man legge på seg 20 kg på 1-1,5 år uten å merke noe på gamle klær?? Men uansett, så spurte han " Hva viste vekta#?#" " Nei det får ingen vitte og det har du ingenting med" var mitt svar.

Jeg tro på butikken for å handlet inn til mitt nye kosthold og middag idag,

Når jeg kom hjem idag slo kommentaren ned: "Skal du spise nå som du har veid deg?" Jeg svarte "at jeg kan jo ikke slutte å spise"... Det kom frem at han hadde vært å sett på vekta og funnet ut hva jeg veide!!! Vekta har memory,,,Det er ok, men han hadde ikke tilfeldigvis sett det! Han hadde bare gått og sjekket! Jeg er så sint og provosert! Jeg syns faktisk det er ganske ufint! 

Jeg var allerede langt nede, så kommentaren kom hardere enn den ellers kansklje ville ha gjort.

De har ved flere ganger kommet med kommentarer angående vekta, men da såpass subtilt at jeg har klart å overse det eller endre samtaleevne. Når jeg var på besøk idag snakket han veldig mye om vekt, Om at han ikke spiste og skulle ned 8 kg (han veier 68 og er 180 høy) og hintet om at jeg ikke burde spise,... Så sier jeg at om jeg skal jobbe uten og spise så ville jeg besvime... Neida i følge han var det bare noe jeg innbilte meg????!!! Jaja...

Akkurat nå har jeg bare lyst til å slutte å besøke dem.. Men det ender bare med at de ringer.....

Er så deppa nå!

Og om noen orker å kommentere: Er det mulig å gå op 20 kg uten å merke det på klær? Jeg bruker idag en bh jeg kjøpte for 2 år siden og den er ikke strammere enn før.....

God helg!  ( Ingen deling på FB)

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. Tyra 00:28 05/01/14
  Hei, de virker som de er glad i deg. Jeg tror de prøver å hjelpe deg. Men gjør det på feil måte. Jeg er mye eldre enn deg, men jeg hadde en far som var ute og gikk hver dag. Han kom med ting som kunne såre, men jeg tror de er litt uvitende om hva vi som er store og overvektige sliter med. De tror det er bare å spise mindre og trimme, det er det også, men man må jo være motivert og sånne kommentarer gjør det bare verre. Men ikke gi opp, stå på..
 2. bbwjenta bbwjenta 01:00 05/01/14
  Hei. De bryr seg nok, men som du sier på feil måte. Inntak og aktivitet så blir man slankere, skulle virke som ett enkelt 1+1 mattestykke.. Men det krever arbeid og mye ligger vel psykisk og fht motivasjon som du sier. Ting er ofte så mye mer enn sort hvitt, hadde det vært enkelt hadde vi ikke hatt overvektige.

  Takk for oppmuntring:)
 3. Silfen Silfen 02:16 05/01/14
  De er 80, hva faen forventer du? De er oppdratt i en annen tidsalder. Før VAR det så enkelt at man lot vær det man ikke ønsket og du kan vel ikke forvente at en mann på 80 skal ha noe som helst erfaring med verken trening eller ernæring. Helt seriøst!
 4. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 10:19 05/01/14
  Mange eldre husvertpar antar en rolle som ligner foreldres overfor unge leieboere. Og foreldre flest unner ikke sine barn personvern og privatliv. 'De trenger vel ikke å holde noe hemmelig for meg, kanduskjønne.'
 5. knoppen 12:36 05/01/14
  Når du spør om å få låne badevekt av dem måtte du vel kanskje regne med at de blander seg inn? De ser jo at du er overvektig...bryr seg helt tydelig om deg...og tok lånet av vekta som en dør til å ta det opp?

  Jeg er selv i gang med trening og kostholdsendring, men kunne ikke drømme om å fortelle det til noen, nettopp for å unngå "velmenende råd" og kommentarer!

  Når det er sagt....masse lykke til. Jeg heier på deg :)
 6. bjornemor75 15:15 05/01/14
  si at du ikke vil snakke om vekt neste gang de tar det opp...
 7. bjornemor75 15:21 05/01/14
  rett og slett ta bort emne.. ved å si at det er en privatsak.. og hvis de fortsetter da med at jammen, dersom atte, hvis du bare gjør sånn og sånn så si JEG VIL IKKE PRATE OM DET

  Syns sånt skal få lov til å være privat.. du skal gjøre noe med vekta di når DU ønsker det ikke når alle andre sier noe. Da vil man bare gå opp igjen. Jeg går alltid med bukser med strikk og strechy klær.. og da merket jeg heller ikke at jeg hadde gått opp i vekt før jeg veide meg. Nå har jeg tenkt å spise og legge om kostholdet som passer meg og ikke hva andre sier gjør sånn og sånn.. Jeg kan ikke sitte å spise havregrøt hver dag når jeg syns det smaker lim. Jeg må spise det jeg synes smaker for at det skal bli en varig livstil. Og jeg må være villig til å forsake enkelte ting som ikke passer inn i kostholdet mitt.

  Lykke til! :)
 8. monapona monapona 16:42 05/01/14
  Jeg er av den oppfatning av at vi tilater folk å behandle oss på et spesielt vis. Den eneste som kan sette grensen ned er en selv. enten ved å si klart i fra. unngå personer som ikke hører eller gjør en selv bra. jeg skjønner du har kjørt deg litt inn i et hjørne.. og hvis du ikke klarer å si i fra eller flytte.. så har du et problem. det ene er nok billigere for økonomien å bli men for din psykiske helse burde du flytte som sifen sier.. de er 80 år.. det er ikke dem du kan forandre. .det er deg selv.. lykke til
 9. bbwjenta bbwjenta 17:11 05/01/14
  Ja jeg lånte badevekta det var nok dumt. Men jeg hadde forventet at de ikke gikk å snoke med vilje.Og når de tilfeldigvis la merke til det at de holder sine egne meninger for seg selv, eller ikke oppfordrer til anoreksi slik han gjorde..

  Nei forventer ikke at han erfaring med trening og enæring, men jeg forventer at han har litt sosiale antenner i forhold til kommentarer og ikke blander seg.

  Takk for oppmuntringer ;)
 10. Agape 17:11 05/01/14
  Roule nr 1

  Slutt å høre på hva andre sier.
 11. bjornemor75 19:54 05/01/14
  det er grunnen til at jeg ikke vil bo i hus.. når folk blir for nærgående som disse tydeligvis har gjort..
  Det med badevekta var drøyt gjort av han å sjekke. Man må få lov å bo et sted uten å få sånt i livet sitt mener nå jeg..
 12. biggirl37 biggirl37 22:18 05/01/14
  Ikke vær deppa! Du har tatt et valg! Ditt valg! Du trenger å gå ned i vekt for å øke livskvaliteten din. Godt jobbet!!
  Noe som vi tjukkaser trenger å bli bedre på er å sette egne grenser for oss selv og det gjelder ikke bare mat men og gentemot folken rundt oss...Vi må å få lov til å si nei!...hør nå her......
  Jeg trur at mannen bare prøvde å hjelpe men så ble det feil...vært borte i den flere ganger selv...
  Følg din plan og trening....og kjøp en egen vekt ;)

  Go girl!! Heier på deg!!
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp