Aug 17

Menn vs kvinner

151 kommentarer 2012 kl. 21:01 skrevet av Silfen

Hva er det egentlig som skjer med folk i dag? Jeg syns jeg ser tendenser til at det er voksende offerroller på begge sider av kjønnene. Det virker som om det er i ferd med å blusse opp en enorm kjønnskamp der begge sider skriker på rettferdighet.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke er spesielt opptatt av eller interessert i verken feminisme eller mannolks gnåling om femnazier, femdomer og hva pokker nå alle disse nye merkelige ordene er. Men det gnåles jo i hytt og pine og jeg tar meg i å tenke WTF!? Hva er poenget? 

Seff, det er nå engang slik at ikke alt er rettferdig og at det er ting som kan bedre seg for begge sider av kjønnene, fra barnefordeling til arbeidslivet. Men er det virkelig nødvendig å bli så stakkarsliggjort på veien? Jeg tror muligens det hadde vært en langt mer fruktbar vei å gå om man begynte å tenke på rettferdighet. Punktum. Ikke hvilket kjønn som fortjener mest rettferdighet, eller som er blitt mest undertrykket, som har goder her men ikke der etc etc. 

Men neida. Overalt på nettet så florerer det med stereotypier om utro menn, kjeftete kvinner, samværsfedre og onde stemødre. Og alle skjæres over en kam. Absolutt alle.

At folk gidder. 

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. caramba 21:20 17/08/12
  Word !
 2. KnudsenEllerLudvigsen 21:27 17/08/12
  Det som er rettferdig for meg oppleves ofte som blodig urettferdig av andre.

  Du Silfen har ikke akkurat brukte få bits og bytes på å si fra om dine meninger om likestillingens status og konsekvenser i kongeriket.
 3. Silfen Silfen 21:27 17/08/12
  Jeg kan vel fint ha meninger uten at jeg ilegger meg selv en offerrolle av den grunn. Begriper ikke at alle skal syns så jævla synd i seg selv.
 4. KnudsenEllerLudvigsen 21:36 17/08/12
  Anonym diskusjon på nett -> latterliggjøring, hersketeknikker og opphetet stemning -> såre følelser.

  Og så reagerer kjønnene ulikt på dette så det blir ei hærrrli suppe.

 5. Silfen Silfen 21:42 17/08/12
  Det er faktisk ikke bare på nett. Det er utrolig hvor mange mennesker live som mener at de har rettigheter eller skal særbehandles i henhold til sitt kjønn. Hva ER det med dette?
 6. KnudsenEllerLudvigsen 21:45 17/08/12
  Sikkert mye av det samme. Høre om og oppleve ensidige framstillinger i eget kjønns disfavør uten å kjenne hele historien. Gå og grunne på dette og så eskalere det.

  Skal ikke så mange til før en kultur blir skapt. Bare å lese Dagbladet for å se det.

 7. Silfen Silfen 21:47 17/08/12
  Jeg skal ærlig talt si at det er ting jeg føler på at jeg VIL, selv om det ikke er rettferdig. Men da må man jo bare suck it up. Rett skal være rett.
 8. KnudsenEllerLudvigsen 22:00 17/08/12
  Du kjenner sikkert til Arnulf Øverland..

  "Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!" Men hvis det rammer deg selv eller noen du identifiserer deg med så hyler man ihvertfall ut? Eller..


  Desverre er det ikke noe miljø for diskusjon for å finne løsninger i dag. Det handler om media og å rive ned folk. Det gjør at frontene polariseres og blir hardere. Bland inn en del halvsannheter om hvem som har blitt undertrykt siden tidenes morgen og hvem som bidrar mest til samfunnet samt blir sendt i krigen for å dø så kommer man raskt til dagens situasjon.

  Er det produktivt.. Nei. Er det full rettferdighet på alle områder i dag.. Nei. Er det all grunn til kritisk tenking.. Ja!
 9. kunstnerine kunstnerine 22:02 17/08/12
  Amen!
 10. kunstnerine kunstnerine 22:03 17/08/12
  (Amen til bloggstarters innlegg, bare så det ikke er noen misforståelser)
 11. Silfen Silfen 22:07 17/08/12
  Jada, du har helt rett. Man identifiserer, speiler, legger sine egne erfaringer til grunn for ... Men det er jo lov til å tenke. Jeg, som aleneforelder, sitter da ikke og skriker opp om mødres rettigheter. Dette med foreldreansvar er jo et sted der det ikke er rettferdighet og det i forhold til menn, stort sett. Store gap og urettferdige lover, både med hensyn til bidrag og samvær og ansvar. Man kan simpelhen ikke legge sin egen situasjon som grunnlag for ens meninger om alt og alle.

  Men den dummeste diskusjonen av alle er om kvinner, abort og at menn skal kunne "ta abort" av barnet, dvs enten ved å tvinge kvinnen til en faktisk abort eller ta en juridisk abort ved å fraskrive seg ansvar for baby for all fremtid. Det er så lite gangsyn der at det er skremmende.
 12. KnudsenEllerLudvigsen 22:09 17/08/12
  There you go.. Og spiralen drar seg en runde til.
 13. Silfen Silfen 22:12 17/08/12
  Rettferdighet innebærer vel ikke at alle skal være helt like?
 14. KnudsenEllerLudvigsen 22:16 17/08/12
  Siste avsnittet ditt om abort og ditt syn på kjønnenes rettigheter samt fosterets rettigheter er utformet slik de fleste debatter om kjønn blir. Det er det som drar spiralen rundt.
 15. Silfen Silfen 22:17 17/08/12
  Men det er jo ingenting med kjønn å gjøre, etter mitt syn. Det har med barnets rettigheter å gjøre. Og barnet kunne like gjerne vært kjønnsløst.
 16. KnudsenEllerLudvigsen 22:20 17/08/12
  Lovgivningen på området er i høyeste grad kjønnsbasert siden det kun er ett kjønn som har livmor. Når karakteristikkene om gangsyn og slikt kommer istedenfor vilje til å forsøke å forstå den andres plattform forsvinner muligheten til å diskutere og man får noe helt annet.
 17. Silfen Silfen 22:23 17/08/12
  Men vi kan jo ikke forandre vår biologi, så ulikheter vil det være. Man kan jo tross alt ikke gi et annet kjønn makt over det andre. Derfor mener jeg at fokuset i akkurat den debatten bør være på barnet, når barnet oppstår. Før barnet oppstår må hvert kjønn ta ansvar for seg selv og seg alene.
 18. KnudsenEllerLudvigsen 22:30 17/08/12
  Ser du hvor lett dette kan utarte til at frustrasjonen kommer og fredagen ødelegges av irritasjon pga manglende likhet på verdier hos andre?

  Tar vi dette noen skritt videre og graver oss ned i abort og menns fravær av rettigheter der og vi har glatt reprodusert en debatt som oppfattes som syting av de som måtte finne på å lese dette.

  Full sirkel tilbake til starten av tråden.
 19. Silfen Silfen 22:31 17/08/12
  Er du frustrert og irritert? Vil du ha kake?
 20. KnudsenEllerLudvigsen 22:35 17/08/12
  Har akkurat fått manhug av Draumen så jeg har det veldig bra.


  Stikker heller ut og sprøyter ugresset i oppkjørslen og dreper noen umælende snegler, slik ekte menn skal gjøre.
 21. Silfen Silfen 22:37 17/08/12
  Jeg dreper ingen snegler og kaninene tar seg av ugresset.
 22. man766 02:38 18/08/12
  Hei Siffen
  Ordene over din WTF er ikke nye vel?
  Ellers er det vel opp til en selv hva en ønsker,
  man har jo et valg hele tiden - også ved å være negativ eller positiv,
  eller å se en sak fra flere sider :)
  Ny dag - nye muligheter.
  Man velger selv.

  Men kjekt å slå litt i bordet av og til for å provosere litt,
  og få i gang en diskusjon. For ellers så står jo verden stort sett stille :-)
  Her på bloggen kan vi gjøre det med vinflaska ved siden av, ;-)
  (( Det har hendt at jeg har benyttet meg av muligheten ))
  På stortinget har de ikke den muligheten , og ting tar veldig lang tid,
  komiteer og utredninger...

  Ja, det blir det mye ord, og ingenting annet, ;-)
  Og som det nevnes her, media kjører show,
  ofte påvirker de demokratiet i en gitt retning.

  Hadde det blitt vanlig å kalle mennesker for akkurat mennesker,
  i stedet før jøder, arabere, afrikanere , asiater, europeere etc etc
  så hadde det også blitt enklere å kalle enkeltmennesker for kriminelle
  uten å bli kalt rasist ! Og verre å skape fiendebilder.
  -og ....religion er makt ....
  Noen liker å bestemme over andre...


 23. Hexus Hexus 04:15 18/08/12
  Hvorfor er menns rett til selvbestemt abort en dårligere idé enn kvinners rett til det samme?
  Det handler vel mer om fosteret/barnets rett på livet? Det er greit at de første 9 månedene skjer i en kvinnekropp, men de fleste "barn" lever flere titalls år etter det.


  Hvis vi ser det sånn at jeg har ansvar for mine barns ve og vel ( jeg ser det sånn) så er det vel mitt ansvar å finne en passende mor til det, uten en passende/ villig mor vil ikke mitt barn bli født

  Nå vet vi at barns evne til å lykkes her i livet øker dersom man hat 2 engasjerte foreldre, alikevel kan mine barn fødes uten min velsignelse. Det opplever ikke kvinner, for dere har rett til å velge abort... Noe som er posetivt for barna, det reduserer antallet dårligere mødre betydelig..... Alikevel får ikke fedre de samme rettighetene til å velge foreldre rollen som mødrgjør....

  Her er det lett å skylle på fysiske forskjeller.... De fysiske forskjellene på kjønnene gjør at kvinner lettere kan tvinge menn til å bli foreldre enn omvendt. Fysiske forskjeller gjør det også lettere for menn å tvinge damer til sex mot sin vilje (derfor er det forbudt) og annerkjent som et overgrep. Det å tvinge en mann til å bli far mot sin vilje derimot blir belønnet. Og mannen som tilfeldigvis valgte å ha sex, blir økonomisk og emdosjonelt straffet de neste 20 år. Uten beskyttelse eller rettigheter, kvinner derimot, som velger å ha ubeskyttet sex, har angre rett i form av abort. Det finnes ingen argumenter for hvorfor kvinner skal ha angre rett og ikke menn.
 24. Silfen Silfen 07:32 18/08/12
  Man må begge ta ansvar for seg selv. I det man ikke tar ansvar for seg selv velger man å frasi seg sine rettigheter. Dvs at dersom en mann frivillig gir sin sæd til en kvinne, eier han ikke lenger denne. Slik er det med alt annet her i livet også og noe man bruker tid på å lære sine barn. Dersom et barn gir bort en leke, så får det ikke leken tilbake.

  Dersom mannens sæd fører til et barn slutter det å handle om mannen eller om kvinnen. Da handler det kun om barnet og barnets rettigheter. Her er det mye urettferdighet pr i dag. Både for mann og kvinne, men mest for barnet.

  Ønsker man ikke barn er det flere muligheter. Man kan avstå fra sex. Noe som er helt sikkert. Eller man kan ha sex uten vaginalt samleie. Man kan bruke prevensjon som jo er usikkert. Mann og kvinne bør bruke hver sin. Mann bør aldri stole på kvinne som sier hun bruker prevensjon men uansett bruke egen. Til slutt har en mann mulighet til sterilisering. Han kan fryse ned sæd og dermed enkelt kunne bli far i fremtiden.

  Det er altså ingen unnskyldning for å frata et barn dets rettigheter grunnet egen egoisme.
 25. caramba 10:54 18/08/12
  Det likte dette avsnittet, Hexus :o)

  Hvis vi ser det sånn at jeg har ansvar for mine barns ve og vel ( jeg ser det sånn) så er det vel mitt ansvar å finne en passende mor til det, uten en passende/ villig mor vil ikke mitt barn bli født.


  Dessverre er det mange menn som ikke er sitt ansvar bevisst, puler rundt uten prevensjon, og skriker opp om at de er "ufrivillig far" når dama de smelte på tjukka ikke vil ta abort.

  Abort er IKKE nødprevensjon !
 26. Silfen Silfen 10:58 18/08/12
  Og like mange kvinner er ikke sitt ansvar bevisst og puler rundt uten prevensjon.

  Begge deler understreker poenget om at man må ta ansvar for seg selv og seg selv alene. Det er der rettighetene ligger. Man har rett til å unngå å bli forelder. Måten man unngår det på er ulike fra kjønn til kjønn, nettopp fordi vi er biologisk ulike.
 27. caramba 11:29 18/08/12
  Meget sant Silfen. Jeg har aldri vært gravid, og har ingen planer om å få unger heller, derfor tar jeg alltid mine forhåndsregler, les bruker prevensjon. Og det er ikke lenge siden jeg avslo å ha sex med en fyr fordi han ikke ville bruke kondom. Han var også meget tydelig på at han ikke ville ha flere unger. Noen menn tror visst at det å si høyt til en kvinne at han ikke ønsker barn er godt nok som prevensjon... Og ja, han fant jeg på Frodig, hehe.
 28. Silfen Silfen 11:32 18/08/12
  Jeg har heller ingen planer om videre graviditeter og avstår derfor fra samleie,siden ingen prevensjon er 100 % sikker.
 29. caramba 11:41 18/08/12
  Å avstå fra sex er heller ikke 100 % sikkert, bare se hva som hendte med Jomfru Maria :-O
 30. Silfen Silfen 11:44 18/08/12
  Haha, right! Jeg tviler på at det vil gjelde meg, siden jeg definitivt ikke er jomfru.
 31. caramba 11:59 18/08/12
  Aldri si aldri ;o)
 32. Silfen Silfen 12:14 18/08/12
  Tsk. Jeg baker heller en kake.
 33. caramba 12:27 18/08/12
  Kake ! Jeg har lyst på kake !

 34. Silfen Silfen 12:29 18/08/12
  Det blir brownie med ostekrem.
 35. Hexus Hexus 13:14 18/08/12
  Alle argumentene som kommer mot mens rett til abort, er egentlig bare argumenter mot abort da.


  Det eneste argumentet som kan forklare hvorfor damer skal kunne velge abort og ikke menn er at det er hennes kropp, men det er jo ikke de 9månedene det handler om, det er de neste hundre år.

  Forskning viser at jo mer far er engasjert i barnets liv jo mer ambisjoner får barnet.

  Hvordan kan man forvente at en mann som blir far mot sin vilje skal engasjere seg i barnets liv.

 36. Silfen Silfen 13:19 18/08/12
  Han kan aldri bli far mot sin vilje. Blir han far så har han mest sannsynlig foretatt en handling som tilsier at et barn kan bli et resultat.
 37. caramba 13:43 18/08/12
  Hexus, når mener du at en mann kan bli far mot sin vilje?

  I 2012 bør menn være klar over at ingen prevensjon er 100 % sikker, og sex innebærer derfor en risiko for at det skjer en befruktning. Når det har skjedd, så har kvinnen råderett over sin kropp. Selv kvinner som ikke ville ha barn kan bli overstyrt av egne hormoner, derfor MÅ mannen være sitt ansvar bevisst FØR en evt. befruktning. Jeg skjønner ikke at dett er så vanskelig å fatte...
 38. Hexus Hexus 14:05 18/08/12
  Selvfølgelig kan menn bli far mot sin vilje, det er da fult mulig å ønske seg sex uten å ønske seg barn, om det ikke var mulig, hvorfor i all verden har vi prevensjon?

  Og jeg har fortsatt ikke sett et eneste argument for hvorfor kvinner skal ha angre rett og ikke menn.
 39. Ivarerher 14:10 18/08/12
  En mann kan bli far mot sin vilje hvis han blir voldtatt. Det finnes faktisk eksempler på 14årige gutter, som er økonomisk ansvarlig for barne til damene som voldtok dem.

  Kvinner har også flere muligheter til å ombestemme seg, gjennom angrepille, abort, og adopsjon.

  Hvis det virkelig var barnets beste som skulle bli prioritert, hvorfor har mor alle rettighetene? Burde ikke heller fastlegen hennes bestemme, som er mindre partisk enn både mor og far, og kan bedømme utifra lover for vern av ufødte og ikke følelsene til foreldre...

  Argumentet om at far forplikter seg i det han gir fra seg sæden sin (men bare under sex, da sæddonorer under helsesystemet er anonyme), er egentlig bare et forsøk på å kontrollere menns sexualitet, siden damer har all makt og kan ombestemme seg etter hun er gravid.

  Så loven er laget slik at personen som har 100% av rettighetene, som inkluderer 3 personer, har muligheten til å fordele 0-100% av ansvaret vekk fra seg selv. Det er en bra deal!
 40. Ivarerher 14:24 18/08/12
  Hvorfor er det 2 blogger om kjønnskamp samtidig?
 41. caramba 14:24 18/08/12
  Sex er ingen rettighet. Menn bør kanskje være mer åpne for sex med eget kjønn om de er 100 % sikre på at de ikke vil ha barn, eller sterilisere seg.

  Menn og kvinner er biologisk ulike. Vi har et lovverk i Norge som er gjeldende. Hvordan går det ann å tro at man kan heve seg over sånne bagateller og kalle seg ufrivillig far?

  Ingen prøver å kontrollere menns seksualitet. Men håpet er jo at menn en dag innser at det kan være lurt å ha kontroll over sin egen seksualitet og forplantingsevne, og ikke dytte dette ansvaret over på kvinner eller staten.
 42. Ivarerher 14:36 18/08/12
  Sex er ingen rettighet, og det er heller ikke det jeg beskriver over. Det jeg beskriver over er skjevfordeling av rettigheter og ansvar. Det interessante med kvinnekamp, er at der kvinner har fordelene, skal menn ta seg sammen, men der de ikke har det, skal det tilrettelegges.

  Det du beskriver er kontroll av menns seksualitet.

  Hvis du leser innlegget mitt, så er det kvinner som dytter ansvaret for hva som skjer i deres kropp på menn og staten. Menn har aldri hatt noe de skulle ha sagt i saken, og det blir bekreftet både av kvinner og staten. Lovverket er jo laget for at damer skal slippe ansvaret, bare ha rettighetene.
 43. Ivarerher 14:44 18/08/12
  ...det handler heller ikke alltid om muligheten til å fraskrive seg ansvaret for barnet. Hvis mannen ønsker å bli pappa, så har han ingen rett til å kreve det, og det er heller ingen som kan kreve barnets rett til å bli født på begne av det. Er det til barnets beste?
 44. caramba 15:07 18/08/12
  Ingen kvinne har kreve å bli mor heller. Men "heldigvis" finnes det mange menn som er villige til å avse noen dråper uten tanke på resultater, for de kvinner som er desperate etter barn.

  Er det moralsk rett? Nei. Men det skjer, derfor må også menn være sitt ansvar bevisst.
 45. Silfen Silfen 15:09 18/08/12
  Nei, Hexus. Med mindre en mann blir voldtatt, noe som hører med til sjeldenhetene, så kan han aldri bli far mot sin vilje. Det er kun EN ting menn og kvinner må tenke på;

  ETHVERT SAMLEIE KAN FØRE TIL SVANGERSKAP OG BARN

  Menn og kvinner bør derfor vurdere konsekvensene før samleiet tar plass. Menn og kvinner bør vurdere sitt forhold til barn. Kvinnen til abort og mannen til kvinnens stilling til abort.

  Er man på disse områder enige så kan man fortsette, dobbelt sikret av prevensjon. Er man uenige får man la vær å ha samleie.

 46. Ivarerher 15:13 18/08/12
  Ho kan kreve det hvis hun er gravid, men ingen mann kan kreve å bli far, hvis han har gjort noen gravid.

  Så du sier at du er enig i at lovverket er moralsk urettferdig for menn? Da er det behov for kjønnskampen du ikke støttet øverst her likevel.

  Ansvar uten rettigheter. Jeg tror det nærmeste ordet du kommer til en slik beskrivelse er slaveri.
 47. Silfen Silfen 15:16 18/08/12
  Klart lovverket er feil. Men det er ikke på putte penis i vaginaområdet den er feil. Den er feil på hva som skjer etter et evt. barn har kommet til verden, på ansvarsområder, på bidragsområder etc.
 48. caramba 15:19 18/08/12
  Merkelig hvordan noen menn kun vil ta stilling til et evt. farskap først ETTER at skaden har skjedd, dvs når dama er gravid. Ta noen forhåndregler, så blir det ikke et problem.

  Abort er ikke nødprevensjon ! ! !
 49. Ivarerher 15:20 18/08/12
  Da er jo kjønnskampen du beskriver som meningløs over, veldig meningsfull. Og den har tapere som kanskje får ødelagt livene sine, og består ikke bare av sutrere
 50. Hexus Hexus 15:20 18/08/12
  Men som ikke vil ha barn men som vil ha sex bør ty til homoseksualitet.... Du mener atlså at jeg bør holde meg til sex med mennesker jeg ikke er seksuelt tiltrukket av? Hørtes smart ut.

  Og det at jeg ikke vil ha barn i dag, betyr ikke at jeg aldri vil ha det i fremtiden.
  Dessuten har ikke menn under 25, rett til å velge sterilisering.

  Vi er også opplært til å tro at sex er den største premien vi har å strebe etter, og menn som velger å avstå fra sex blir latterlig gjort og får manndomen satt på prøve...
 51. Ivarerher 15:22 18/08/12
  Kanskje de bestemte seg på forhånd om at de ville bli far, men jenta ombestemte seg ETTER å bli gravid, og tok abort.

  Hva annet enn nødprevensjon er abort?
 52. Silfen Silfen 15:24 18/08/12
  Jeg mener at du kan ta forholdsregler. Det er beskrevet over. Forstår du ikke dette, så kan jeg ikke hjelpe deg.
 53. Ivarerher 15:25 18/08/12
  Det siste argumentet dere har, er fortsatt at menn skal skjerpe seg, mens kvinner skal bli tilrettelagt til.

  Hvor ligger kvinnens ansvar i denne diskusjonen?
 54. Hexus Hexus 15:25 18/08/12
  Hvis ikke abort er nødprevensjon, hva er det da? Hvorfor har vi abort, om ikke for å unngå uønskede svangerskap?
 55. caramba 15:26 18/08/12
  Hexus, damer over en viss alder er trygge ;op

  Sex KAN føre til graviditet, det er et faktum. Kvinner og hormoner er lunefulle, derfor MÅ mannen tenke seg om FØR han peiser på.

  Gleder meg stort til P-pillen for menn kommer, da blir dette en ikketema. Nei, vent, menn kan faktisk bruke kondom, men gjør det ikke og hyler opp om ufrivillig farskap... Må menn beskyttes mot seg selv?
 56. Silfen Silfen 15:26 18/08/12
  K vinnens ansvar er nøyaktig det samme som mannens. Unngå å bli gravid dersom det er en utenkelighet å få barn.
 57. Ivarerher 15:28 18/08/12
  Men hun trenger ta det ansvaret på forhånd, for kvinner har mulighet til angrepille, abort og adopsjon. Derfor har ikke kvinner ansvar, bare rettigheter
 58. Silfen Silfen 15:29 18/08/12
  Kvinnen har rettigheter over sin kropp. Mannen over sin. Dette kan aldri og bør aldri endres.
 59. Hexus Hexus 15:30 18/08/12
  P-pille for menn kommer ikke, først og fremst forde den vil gjøre det vanskeligere for kvinner å tvinge menn til å bli far.
 60. Silfen Silfen 15:30 18/08/12
  P piller for menn er på trappene.
 61. caramba 15:32 18/08/12
  Hexus, du har barn? Var det planlagt? Brukte du prevensjon? Du er ikke nødt å svare, men det hadde vært fint om du kunne gjøre det.
 62. Ivarerher 15:36 18/08/12
  Og her er allerede argumentet om barnets rettigheter skjøvet fullstendig til side, for kvinnens skyld.

  Kvinnen har også rett til å kreve bidrag av mannen selv om mannen ikke ønsker ansvaret. Så fullstendig egenrett over kroppen sin har mannen ikke.
 63. caramba 15:36 18/08/12
  Nei, mange menn er desverre slaver av sine lyster ;o)
 64. Ivarerher 15:38 18/08/12
  Og kvinner fri for ansvar fra sine
 65. Hexus Hexus 15:39 18/08/12
  Kvinner bør slutte å insistere på at et foster er deres kropp..... Et foster er begynnelsen på et nytt menneske. Det er ikke snakk om å fjerne deres kropp, det er snakk om å fjerne et foster, dere beholder kroppen deres.


  Og for ordens skyld, en mannekropp er også full av hormoner som forteller oss at vi bør ha sex.
 66. caramba 15:39 18/08/12
  Er å få et barn ansvarsfraskrivelse? Eller er det å ta abort ansvarsfraskrivelse?
 67. Silfen Silfen 15:40 18/08/12
  Min kropp, mitt ansvar. Skulle noen tvinge meg til å utsette meg for medisinske inngrep? Dessuten er jeg av den oppfatning av at livet begynner ved unnfangelsen. Abort er dermed drap.
 68. Ivarerher 15:41 18/08/12
  Drivkraften i argumentene her er at kvinner på få følge sine følelser, mens menn må tøyle sine
 69. Silfen Silfen 15:42 18/08/12
  Nei. Du velger å ikke forstå. Dermed kan du ikke diskuteres med.
 70. Silfen Silfen 15:44 18/08/12
  Det hele er enkelt;

  Mann: ansvar for seg.

  Kvinne; ansvar for seg.

  Blir det barn: felles ansvar.
 71. caramba 15:45 18/08/12
  Hexus, du mener at mannen skal kunne tvinge ei han har gjort gravid til å ta abort?

  Jeg kjenner en som gjorde nettopp det. Dama ble gravid, og tok abort utelukkende etter press fra han. Aborten førte til tette eggledere, og dama ble steril. Ho gikk fra fyren etter noen år. Mannen angret som en hund etterpå, da han satt igjen som en skilt barnløs 40 åring. Han snakket som regel om dette i fylla, og hvor mye han angret på å ha presset dama til abort. Han mistet både dama og muligheten til å få unger...
 72. KnudsenEllerLudvigsen 15:47 18/08/12
  Litt veldig paranoid nå Hexus? Jeg tror ikke det er noe stort marked for mannlige P-piller uansett.

  Kvinners seksualitet har all verdi, mannens seksualitet har ingen eller liten verdi. Slik er vi biologisk skrudd sammen. Lysten til å ha sex derimot er lik hos begge kjønn heldigvis.


  Skal man snakke om likestilling så glem sex. Det har begge parter like stor glede av. Kvinner har monopol på å ha livmor så frambringing av barn har ingen hensikt å diskutere. Det monopolet vil aldri bli rokket ved alikevel. Det er også det eneste de har monopol på forsåvidt.

  Snakk heller om

  Kriminalitet
  Helse
  Arbeid
  Utdanning
  Familieliv
  osv osv

  Feministene eier familielivet og det er mye fokus på deres agenda og syting på arbeidsfordeling i hjemmet.
  Kriminalitet eies av menn. Dvs. at mitt kjønn er stort sett det som sitter mest i fengsel og som straffes hardest (kvinner slipper lettere i rettsalen). Menn blir demonisert i media som farlige voldtektsforbrytere. Kvinner som bruker kniven til å kappe penis av en mann blir en mediaheltinne.
  Arbeidslivet er farligst for menn. Menn tar de stillingene kvinner ikke ønsker, og får ofte lønn deretter også.
  Helse.. Menns sykdommer som prostatakreft forskes det lite på. Menn lever kortere enn kvinner. Kvinner bruker helsevesenet mest men betaler minst skatt.
  Utdanning hvor kvinner kvoteres og motiveres ekstra til de mest prestisjetunge utdanningene med høyest lønn i arbeidslivet etterpå. Et utdanningssystem som på barne og ungdomsskole har blitt feminisert og hvor opplæringen er tilrettelagt for hunkjønnet.


  Listen er lang. Jeg gidder ikke ramse opp mer for jeg skal ut på fotballkamp. Det skulle uansett være nok å diskutere i hva jeg har skrevet allerede. Ta gjerne utgangspunkt i diskusjonen hva hvert kjønn bringer inn i samfunnet og hva som tas ut av hvert kjønn igjen. Bring så dette ned til familieliv og sammenhold dette med konklusjonene av kjønnsregnskapet i samfunnet.

  Likeverd og rettferdig er bra.
 73. Ivarerher 15:48 18/08/12
  Til å være ei dame som synes kjønnskamp er poengløst, har du veldig mange meninger om den.

  Poenget ditt forstår jeg veldig godt. Men jeg mener at argumentene dine ikke har hold i realiteten eller rettferdighet.
 74. Silfen Silfen 15:50 18/08/12
  Nettopp, KEL. Det var det jeg ville frem til i går. At all debatt ender opp med redde og forsmådde menn som gauler om at kvinnen kan ta abort og ikke de. Det er helt vanvittig. Du har mange gode poenger.
 75. Hexus Hexus 15:51 18/08/12
  Nei caramba, jeg har ikke barn. Jeg valgte å få meg hund isteden, den dekker mitt behov for åha noen å ta vare på, og jeg kan få den helt uten å gi en kvinne makt over meg.

  Det at jeg ikke har barn er et resultat av at jeg systematisk har prøvd å unngå det, og de gangene jeg har bæsja på leggen har jeg hatt flaks.

  Det nærmest en abort jeg har vært ansvarlig for er at jeg har spandert et par angrepiller.
 76. KnudsenEllerLudvigsen 15:53 18/08/12
  Pfft Silf, som mann opplever jeg dagens situasjon som at det er feministene som hyler og klager over husarbeide, lønn og hvordan menn holder de nede.
  Så er det noen menn som forsøker å imøtegå de, men de blir det enda mer hyling i media.  Og så er det noen menn som syter da.. :-D
 77. caramba 15:55 18/08/12
  Oki, du nevnte barnepass i forbindelse med et treff en gang, og jeg blir alltid fårvirra over folk som kaller bikkja for barnet deres ;o)

  Du er ditt ansvar bevisst, med andre ord. Å spandere angrepiller om "uhellet" er ute er en grei løsning. Bør igrunnen oppfordre menn til å mose en pille og ha i kaffen han serverer dama om morgenen for sikkerhets skyld :op
 78. Hexus Hexus 15:58 18/08/12
  Paranoid jeg ja..... Er så paranoid at jeg har valgt å avstå fra vaginalt samleie, heretter holder jeg med til onani og oralsex.
 79. caramba 16:03 18/08/12
  Søk om sterilisering da vel ! Frys ned noen doser, så har du full kontroll over din egen forplantningsevne.

  Har hatt flere exer som er "fixet". Veldig praktisk !
 80. Hexus Hexus 16:03 18/08/12
  Angrepilla er kjekk og ha til.ons, men den funker ikke om man har regelmessig sex. Dere blir jo imun mot den om dere tar den ofte.

  En ting er i hvertfall sikkert, skal jeg få et ønska barn må jeg være gift først, og skulle jeg få et uønsket barn ville jeg gjort alt i min makt for å fra ta den kvinnen som tvinger meg til å bli far, retten på vårt barn.
 81. caramba 16:06 18/08/12
  Tenk hvor mye lettere verden hadde vært om man hadde snakket samme om enkelte ting på forhånd ;o)
 82. Hexus Hexus 16:08 18/08/12
  Har vert inne på tanken, men klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg synes det er en godide.... Først og fremst kunne jeg tenke meg å gå på p-piller, men det er jo ikke noe reelt alternativ desverre.
 83. Ivarerher 16:10 18/08/12
  Du ser jo hvor lett det ble når vi snakket sammen i denne tråden.

  Det er fantastisk hvordan du priser diplomati fra skyttergraven din ;)
 84. Hexus Hexus 16:11 18/08/12
  Problemet er egentlig ikke de jeg har periodevis regelmessig sex med, det er de jeg har sex med klokka 3 på en søndags morgen med... Jeg har rimelig dårlig dømmekraft i fylla.
 85. caramba 16:12 18/08/12
  Ene exen min var 27 da han steriliserte seg. Han måtte ikke søke om noe. Inngrepet er fort gjort, men sex samme dag frarådes... hehe :op Vi (dvs jeg...) måtte jo prøve... dagen etterpå var det full fres igjen ;o)

  P piller har andre bivirkninger, for kvinner bl.a. tap av sexlyst, vektøkning, økt fare for blodpropp osv.

  Igjen, sterilisering er genialt !
 86. caramba 16:13 18/08/12
  Ivar, jeg er mot abort for min egel del, men vær trygg, om jeg noen gang skulle bli gravid med deg, så blir det abort, ingen tvil ;o)
 87. Silfen Silfen 16:15 18/08/12
  Feministene eier familielivet og det er mye fokus på deres agenda og syting på arbeidsfordeling i hjemmet.

  Familielivet eies i stor grad av kvinner. Helt rett. Jeg mener det bør endringer til som tillater mann og kvinne å ha like stor grad av rettferdighet. Minus ett punkt; siden morsmelk er best og kvinnen kan amme, bør kvinnen ha prioritet i begynnelsen av barnets liv, i henhold til permisjon. Velger kvinnen å ikke amme, bør ting deles likt. Kvinner må i større grad tillate mannen å ta en del av det daglige livet med barn. Dette ser man stadig vekk at det er gode eksempler på, ting går fremover. Men fremdeles er det mange kvinner som mener at de gjør en bedre jobb enn menn i lys av det å være kvinne. Fail! Likeledes kan ikke menn forvente at de skal ligge på sofaen etter middag i lys av at de er mann. Kjønn er ikke avgjørende for hvordan en familie er, man bør være likestilte og bli enige om hvilke løsninger som er til det beste for sin familiegruppe. Jeg ser helt klart at det er masse rom for ulikheter, men det viktigste er at ingen skal ignorereres til forel for en annen.

  Det bør også utbedres et mye mer rettferdig lovverk når det kommer til barnefordeling og omsorgsansvar ved brudd. Det syke er i dag at en kvinne kan trenere en manns samvær, mens hun samtidig kan kreve han for økt bidrag grunnet lavt samvær. Dette må man komme til livs!  Kriminalitet eies av menn. Dvs. at mitt kjønn er stort sett det som sitter mest i fengsel og som straffes hardest (kvinner slipper lettere i rettsalen). Menn blir demonisert i media som farlige voldtektsforbrytere. Kvinner som bruker kniven til å kappe penis av en mann blir en mediaheltinne.

  Nå ja. Her er du litt ute på viddene. Kvinner som hakker penis av menn er steike hakke galne og bør sperres inne i lang, lang ti. Jeg kjenner virkelig ikke til noen som mener at det er greit å fysisk ødelegge en mann, selv om jeg selvsagt tar høyde for at de finnes. Likevel mener jeg at de umulig kan være i flertall og at det er å gå inn i en offerrolle og påstå at kvinner syns sånt er greit.

  At menn blir demonisert som voldtektsmenn er jeg helt enig i. Vold av kvinner mot menn er omtrent ignorert. Hvor mange krisesentre for menn har vi? Vold mot kvinner er et synlig og akseptert problem. Det motsatte er tabu og feies under teppet. Dette er en holdning som må snus. Menn må ha lov til å si at de blir begått overgrep mot og det må være lov for menn å være den "svake" part i en konflikt.

  Når det gjelder kriminalitet og straffeutmålinger så har jeg ikke nok kunnskap om dette til å uttale meg.  Arbeidslivet er farligst for menn. Menn tar de stillingene kvinner ikke ønsker, og får ofte lønn deretter også.

  Really? Kan du komme med linker til dette? Jeg vil påstå at jeg ser like mange kvinner som menn som vasker dass på McD.  Helse.. Menns sykdommer som prostatakreft forskes det lite på. Menn lever kortere enn kvinner. Kvinner bruker helsevesenet mest men betaler minst skatt.

  Dette er muligens sant, men er det noe som forskes lite på så er det typiske kvinnesykdommer, mens mannlige plager som f.eks hjerteinfarkt står høyt i kurs. Det går ikke an å si at forskningen er ene og alene kjønnsbasert. Den er nemlig inntektsbasert. Det er penger som står i fokus og forskningsmidlene går dit det er mulig å hente inn mest penger. For å sammenligne kjønnene, så overlever 75 -80 % av menn med prostatakreft og 70 -75 % av kvinner med livmorhalskreft. Det går altså ikke an å si at verken kvinner eller menn kommer verst ut. Vil man dette til livs så må man takle politikken i farmasøytindustrien. lykke til med det!  Utdanning hvor kvinner kvoteres og motiveres ekstra til de mest prestisjetunge utdanningene med høyest lønn i arbeidslivet etterpå. Et utdanningssystem som på barne og ungdomsskole har blitt feminisert og hvor opplæringen er tilrettelagt for hunkjønnet.

  Nå ja. Folk bør ikke kvoteres inn noe sted. Man bør komme inn på grunnlag av prestasjoner. Det gjelder samer, kvinner og menn. Derimot så ser jeg ingenting galt med at verken kvinner eller menn motiveres til å søke seg inn mot utdanninger der det er kjønnsforskjeller i antall som blir utdannet.

  At opplæring er tilrettelagt for hunkjønnet er heller ikke helt sant. Siden det er mest kvinner i yrket er det muligens slik at kvinner speiler seg overfor elever som er jenter. Men min begrensede erfaring med læreryrket tilsier at gutter får mest oppmerksomhet, gutter får mest bistand, gutter tar mest plass. Jeg tror mye av dette kan løses med flere menn i læreryrket. Sterke personligheter som evner å ta hånd om barn på en myndig måte. Finnes disse blant begge kjønn? Selvsagt. Men vi er nå engang ulike og jeg syns menn i læreryrket er meget positivt, da de tilfører holdninger man trenger. Om man ser på de reklamene som er for å tiltrekke mennesker til læreryrket, så ser man at det er menn som opptrer i disse. Noe som er helt greit som motivajonsfaktor.
 88. Ivarerher 16:18 18/08/12
  Den morsomste delen av den spydigheten, var at du ikke utelukker at du vil ha sex med meg.

  Hva gjør meg til uønsket far til barna dine? Det at jeg ønsker rettferd for menn, eller det at jeg er uenig med deg og plukker fra hverandre alle argumentene dine?
 89. caramba 16:24 18/08/12
  Jeg utelukker sex med flesteparten av menn som jeg møter, så kan dessverre ikke love noe ;o)

  2 mennesker som er fundamentalt uenige om enkle saker bør ikke få barn sammen. Dessuten, barn med en mann som mener han har rett til å bestemme over et annet menneske frister heller ikke. Enhver får ta ansvar over sin egen kropp. 90. Hexus Hexus 16:25 18/08/12
  http://www.ssb.no/samfunnsspeilet/utg/201102/02/
 91. Silfen Silfen 16:27 18/08/12
  Hva prøver du å si med den, Hexus? Jeg er ikke tankeleser.
 92. Ivarerher 16:29 18/08/12
  Det høres fornuftig ut. Da tar jeg det som et kompliment at du ikke utelukker sex med meg.

  Jeg har aldri sagt jeg ønsker å bestemme over et annet menneske. Jeg ønsker at rettigheter og ansvar skal tilsvare hverandre.

  Men du mener at det skal være mulig å bestemme over et annet menneske, hvis du mener en mann er pliktig til å betale barnebidrag til et barn han ikke ønsket.
 93. caramba 16:31 18/08/12
  Unge menn skades og dør/ påfører andre skader og død i trafikken også. bør vi beskytte menn mot seg selv og innskrenke deres rett til å kjøre bil samt portforbud etter kl 20?
  Det hadde i alle fall spart MANGE unge liv, hvert eneste år...
 94. Silfen Silfen 16:33 18/08/12
  Man må nesten se skader opp mot hvilke forholdsregler som er tatt for å unngå skader. HMS, people.
 95. caramba 16:35 18/08/12
  Åh, beklager, ønsker ikke barn med en ansvarsløs slask som ikke evner å se at biologiske forskjeller gjør at menn må bruke prevensjon om de ikke vil forplante seg...
 96. Hexus Hexus 16:35 18/08/12
  Hvis vi ser nærmere på de ti yrkene med høyest årlig skaderisiko, ser vi at de fleste av disse befinner seg i bygge-og anleggsnæringen eller blant primærnæringene (jordbruk, skogbruk og fiske) (se figur 2). Tømrere og anleggsarbeidere er yrkesgruppene med aller høyest skadeforekomst, og årlig risiko for å få en arbeidsskade i disse yrkene ligger på om lag 10 prosent. Vi husker at gjennomsnittet lå på rundt 3 prosent.


  Utdrag fra ssb.
 97. Silfen Silfen 16:39 18/08/12
  Ja. Og som jeg skriver over; man må se skader i henhold til hvilke forholdsregler som tas.

  Hvorfor blir de skadd? Er det arbeidsgiver som ikke tar ansvar og tilrettelegger for sikring eller finnes det enkelte individer som tror de er supermenn og driter i sikring, eller en blanding?

  Og hva har dette å gjøre med kjønnskamp?

  Har jeg som kvinne som har arbeidet i omsorgsyrke ansvar for mitt eget ve og vel? Ja, det har jeg. Har jeg likevel gått inn i situasjoner som jeg burde unngått fra et skademessig pow? Ja, det har jeg.
 98. Ivarerher 16:48 18/08/12
  Grunnen til at de blir skadet, er at disse yrkene er farligere enn omsorgsyrker.

  Hvis noen gjør en feil i omsorgsyrker, så blir brukerene missfornøyde. Hvis noen gjør en feil i bygg og anlegg så dør mennesker eller rettere sagt menn, siden damer ikke ønsker disse jobbene
 99. Silfen Silfen 16:51 18/08/12
  Er du helt på bærtur? Feil i omsorgsyrker så blir brukerne misfornøyde? Hva med at de dør eller får livskvaliteten ødelagt?

  Ønsker ikke kvinner slike jobber? Er det forsøkt å få kvinner inn i slike jobber? Kanskje de burde forsøke det, slik som typiske kvinneyrker forsøker å rekruttere menn.
 100. caramba 16:57 18/08/12
  Jeg har jobbet i mange år i jordbruksnæringen. Fin jobb. Aldri fått alvorlige skader, men så evner jeg også å tenke på risikovurdering på forhånd. Menn er generelt mer risikovillige, bare se på alle menn som drukner hvert år på sjøen pga manglende redningsvest.

  Hvordan skal vi få ned drukningsulykkene til sjøs? Hvis ve forbyr menn å bedrive fritidsfiske og farte på sjøen i åpen båt, så vil drukningsulykkene nærme seg null. Eller skal vi godta at mennesker har fri vilje, ta de bestemme over egen kropp og skjebne, og godta at menn drukner/ skader seg / dør i ulykker oftere enn kvinner.
 101. Ivarerher 16:57 18/08/12
  du har rett, det går ut over en tredjepart, og er ikke med i yrkeskadestatistikken for de som jobber i omsorgsyrker.

  Hvorfor må det legges til rette for at kvinner skal ta en jobb, som menn aldri har stilt spørsmålstegn til at de skal ta.

  Da er vi tilbake til poenget med at menn skal ta seg sammen og gjøre det som er forventet av dem, mens kvinner skal få ting tilrettelagt for seg. Kvotering skjer bare i mannsdominerte yrker som kvinner har lyst til å jobbe i. Kvinnedominerte yrker eller tunge, farlige mannsdominerte yrker er det helt uinteressant
 102. Ivarerher 16:59 18/08/12
  *andrepart
 103. Hexus Hexus 17:02 18/08/12
  Det er ingen sykepleiere som dør av å feilmedisinere en pasient. Risikoen for å drepe er kanskje den samme i helsevesenet som i annleggsbransjen, men risikoen for å bli drept er definitivt større i annlegsbransjen, siden kvinner generelt er mer redd for å dø enn menn velger de derfor ikke yrker i annleggsbransjen.... Også klager de på at mansdominerte yrker er bedre betalt. Men om høy risiko yrker ikke hadde vært godt betalt ville ingen valgt de, forde det er pengene som er motivasjonen bak å velge disse yrkene.
 104. caramba 17:04 18/08/12
  Burde absolutt vært mannskvote på sykepleiestudier og lærerskoler. Det er tilleggspoeng til menn på veterinærstudier, da det nesten bare er kvinner som kommer inn der.
 105. Silfen Silfen 17:06 18/08/12
  Jeg hadde lyst å gå styrmannsskolen da jeg var ung. Jeg elsker livet på lastebåter. Men alle frarådet meg det, siden jeg var hunkjønn. Kvinner kommer ikke noen vei, sa de.

  Så hvorfor velger ikke kvinner slike yrker igjen?
 106. Hexus Hexus 17:07 18/08/12
  Hmmm kanskje jeg skal slå til å bli veterinær, det hadde jeg ikke tenkt på.....
 107. caramba 17:17 18/08/12
  Hehe, da jeg i 9. klasse skulle føre opp de 3 valgene i rekkefølge hadde jeg bare 2 klart for meg. Det var naturbruk først, og allmennfag som nr 2. Måtte ha 3 (tror jeg) og rådgiver foreslo Hotell og næringmiddelfag. Jeg så på henne, og sa bygg og anlegg...

  Det finnes enda utrolig mange fordommer om hva de ulike kjønnene bør jobbe med og hva som er "bra". Jeg har jobbet i en mannsdominert næring, og har latterlig mange historier om hvorfor det er vanskelig for kvinner å få jobb. En "manneklubb" på en arbeidsplass ser gjerne etter en annen mann når en ny person skal ansettes, og det gjelder antagelig det samme i kvinnedominerte yrker.

  Og mange vet ikke hva kvotering egentlig skal brukes til. Det betyr IKKE at kvinner skal ha jobben framfor bedre kvalifiserte menn, det betyr at det underrepresenterte kjønnet skal velges om vedkommende ellers er like godt kvalifiserte.
 108. Silfen Silfen 20:53 18/08/12
  Ja, klart det finnes fordommer. Og folk henger seg opp i disse fremfor å snakke mot dem. Det er så masse som kan forandres, så jeg begriper ikke hvorfor enkelte henger seg opp i de få tingene som ikke kan forandres. Det viser liten vilje til å se helhetlig på det.
 109. man766 00:14 19/08/12
  Veldig vanskelig å henge på og ikke minst kommentere korrekt etter hvert her,
  så jeg drar det tilbake til utgangspunktet,
  og drar inn litt humor sånn seint på natta ;-)
  Nordfra ... :-D 110. man766 00:15 19/08/12
  http://www.youtube.com/embed/aIhfK4pHWmc

  ..om admin vil... ;-D
 111. Nuggets 17:28 28/08/12
  Det enkleste for å forhindre fedre i å få barn ufrivillig, må være å endre loven. Slik at en kvinne ikke får motta barnebidrag, dersom barnets far ikke ønkser å være far til barnet. Dermed bør kvinnene tenkte nøye over hva de driver med også!! Alt for mange kvinner som blir gravide, fordi de har lyst på et barn og fordi de "får så mye i støtte", spesielt når de er alenemødre.

  Fjern muligheten for en masse støtte, så sparer en mange barn for mye smerte og lidelse!! Ja jeg vet jeg kaster en kanne bensin på bålet nå, men jeg mener det er alt for enkelt for kvinner å fraskrive seg ansvaret for graviditeten sin!!
 112. Silfen Silfen 17:45 28/08/12
  Ja, la barnet lide ved at mor gjerne ikke har noe å rutte med. La barn lide ved at de må bo på gaten. La barn lide ved at foreldre fratas ansvaret fordi det ikke går rundt.

  Hurra for det mest intelligente innlegget så langt!
 113. Anne71 Anne71 18:07 28/08/12
  Alle vet hvordan barn blir til! Likevel er det mange som tar veldig lettvint på sex uten prevensjon. De facer heller "problemet" hvis eller når det oppstår. Det er så respektløst at jeg får seriøst fnatt! Underlig at det er lettere å komme i andre enn å gå i seg selv..... *puke* 8o((
 114. Ivarerher 18:48 28/08/12
  At mannen er pålagt å betale barnebidrag tar vekk siste rest av ansvar fra kvinnen, og gjør mannen til slave for kvinnens valg.

  Silfen: Er "barnets beste"-argumentet tilbake? Du ga opp det lenger oppe i tråden her. Du får lese tråden på nytt, så vi slipper resirkulering av verdiløse argumenter.

 115. Tine2 18:21 29/08/12
  Foreslår at dere tar fra kvinnen muligheten å bære frem et barn og lar mannen gjøre jobben i stedet ...
  Da hadde sikkert alt blitt så mye bedre.
 116. Blomst Blomst 19:06 03/09/12
  Vil du ikke ha barn: slått å ha sex! Dessuten har jeg MER en nok med å betale for mine barn om jeg ikke også skulle betale for barna til menn som ikke gidder å ta ansvar. Har du unger, enten du ikke vil ha de, ble lurt (Når var egentlig "stol på meg" ett pervasjonsmiddel???) forsørg de!!
 117. Ivarerher 22:44 03/09/12
  Forskjellen på om du har impulsiv ubeskyttet sex og en mann er at du kan ta angrepille, abort eller adoptere. Mannen må akseptere valget ditt. Så hvis du ikke ønsker barn, kan du fortsette å ha impulsiv ubeskyttet sex, og likevel ha et valg. Hvis mannen angrer eller ombestemmer seg, kan han likevel bli bundet økonomisk, hvis du VELGER å beholde barnet.

  Jeg kan ikke fortså at det er så vanskelig å se den skjeve fordelingen i rettigheter og plikter her.

  Mannen har bare retten til sølibat og plikten til å forsørge.

  Kvinnen har retten til å gjøre det hun vil sexuelt, over det nye forsvarsløse livet, og retten til å binde mannen økonomisk. Ja, og plikten til delvis forsørge et barn hun selv har valgt å beholde. Det er en bra deal.
 118. MissPinky MissPinky 01:35 04/09/12
  stakkars mennerne, det er sjikkeli urettferdig asså...
 119. Anne71 Anne71 17:32 04/09/12
  Og siden dette er så voldsomt brysomt og urettferdig fra naturens side, bør hver eneste mann på denne jord leve i sølibat eller ALLTID bruke kondom. Siden konsekvensene er så
  grusomme dersom man raust sprer om seg med "snabelstoff", altså....

  Så får vi kvinner finne andre måter å få total makt og tyne penger ut av menn, enn å ødelegge kroppene og helsa vår fordi de ikke klarer å ta ansvar for EGEN kropp.....
 120. caramba 22:34 04/09/12
  Snipp snipp. Skjønner bare ikke hvorfor ikke flere menn velger sterilisering. Da har de full kontroll over snabeldyrene ( haha, herlig uttrykk :oD) Frys ned en ladning og kutt strengene, så er bare å pule i vei uten å risikere annet enn alskens gøyale sykdommer ;o)
 121. Anne71 Anne71 17:57 05/09/12
  Menn velger ikke sterilisering fordi de er redde for at operasjonen skal svekke potensen og at mengden snabelstoff blir mindre. Noen er jo veldig stolt av spruten sin, vettu... Når det er sagt, så er ikke sterilisering alltid vellykket.... Fordelen med kondombruk er jo at de ikke bare er prevensjonsmiddel, men og beskytter mot andre uønskede bivirkninger...
 122. Ivarerher 21:12 07/09/12
  Naturen er det ikke noe å gjøre med, men prevensjon, angrepille, abort og barnebidrag er ikke naturlig.

  Hvis vi tar for oss politiske tiltak, så er alle laget fordelaktig for kvinner.
  Abort prioriterer mors ønske foran barnets, og mannens. Men for all del, dere skal få ha kroppen deres i fred.
  Adopsjon gir mor en ny mulighet til å gi fra seg ansvaret.
  I samlivsbrudd blir mor prioritert før far i bortimot alle saker.
  Og lovfestet barnebidrag binder far økonomisk i opp mot 20 år.

  Jeg er overbevist om at dere synes er helt riktig. Men naturlig er det ikke, og å politisk bare støtte et kjønn, kan i ordets rette betydning ikke kalles rettferdig heller.
 123. Libben 21:38 07/09/12
  Vil det skape mindre eller mer frustrasjon hos far om han får mer å si og mer innsyn i en abortsak, men fortsatt ikke får vetorett når det kommer til den endelige avgjørelsen?

  I tillegg til far og embryo (som det heter i juridiske termer de første 12-16 ukene) og deres rettigheter så er det til syvende og sist en medisinsk sak. Kvinnen har krav på taushetsplikt fra legen, en rettighet som er lik for begge kjønn stort sett uansett hva det gjelder innenfor lovens rammer.

  Abortsaken har flere sider enn bare enkeltes ønske om å gi menn fler rettigheter. Saken om at barnet evt. skal få egne rettigheter og en egen stemme er en helt egen og separat sak i så fall om man ønsker å begynne å rokke ved det som er tilstede nå.

  Abort er kanskje ikke naturlig, men det å være gravid er noe som fra naturens side er kvinnen sitt. Et valg rundt om hun ønsker å være det eller ei bør da være rettighet som er hennes og hennes alene. Likeså det er opp til mannen selv om han ønsker å være en far eller ei. Forskjellen her ligger i at mor kan velge før og etter mens mannen for å jevne det ut bør sikre seg dobbelt opp i forkant. Noe som kan oppleves som urettferdig, men hvor mye mer urettferdig vil det ikke oppleves for en kvinne å miste bestemmelsesretten over egen kropp?

  Når det kommer til lovfestet barnebidrag så er det noe som når det kommer til rettslige avgjørelser favoriserer kvinnen. Så her burde man ha en diskusjon om ordningen som en helhet samt ordne opp hvordan det avgjøres i rettslige instanser (da visstnok spesielt i tingretten).

  Og hvordan skal evt. menn og kvinner (for det hender det og) kunne fritas fra lovfestet barnebidrag på en måte som hverken går ut over barnet eller kan bli blodig urettferdig om en forelder ombestemmer seg etter 18-20 år og kan høste fruktene av noe man ikke har bidratt til overhodet? Samt hva med barnets rett til å kjenne sitt biologiske opphav? Man har jo sistnevnte diskusjon gående når det kommer til adopsjon og donasjon.
 124. Ivarerher 21:54 07/09/12
  Abort brukes for å vise kvinners muligheter. Menn skal ikke være med å bestemme.
  I et parforhold blir det sikkert diskutert til enighet mellom mor og far også.

  Det er en selvfølge at far ikke skal betale barnebidrag hvis han er sæddonor. Hvorfor skal det være motsatt fordi barnet er unnfanget med sex? Fedre er også glade i barna sine, og betaler bidrag med samme glede, som mor forsørger barnet. Å binde de juridisk viser manglende tillit til menn fra politikkere og samfunn
 125. Silfen Silfen 00:29 08/09/12
  Jeg syns at menn ikke skal få lov til å runke og sprute sæd da dette er noe jeg virkelig ha lyst til selv men ikke KAN- det er urettferdig, det!
 126. Libben 00:47 08/09/12
  Jeg har alltid hatt lyst til å ha farvann i puppene...
 127. Libben 01:01 08/09/12
  Forskjellen på en særdonasjon og en å bli gravid via samleie er at anonymiteten er borte. En evt. far som i etterkant angrer vil evt. kunne utsette mor og barn for evt. uønsket oppmerksomhet. Man har lover som sikrer en donors anonymitet, men det vil være vrient å hindre en angrende far å oppsøke mor og barn i etterkant da anonymiteten ikke er til stede.

  For den saks skyld vil den samme problematikken være tilstede om mor gikk med på å fullføre graviditeten og deretter overførte alt ansvar og alle rettigheter til far.

  Selv om lovfestet rett til barnebidrag stort sett "går ut over" far er ikke så alltid tilfelle. Det finnes da en og annen alenefar som mottar bidrag fra en lite tilstedeværende eller fraværende mor. Her går problematikken tilbake til problemet som eksisterer ved fordelingssaker og det at mor favoriseres fremfor far.

  En bedre fordeling der vil nok fjerne mye at problemet. Samt en holdningsendring rundt det at mor anses som den beste forsørgeren. Noe det kanskje bør forskes litt mer på også.
 128. Libben 01:02 08/09/12
  Sorry. Mor skulle ikke være forsørger, men omsorgsperson mot slutten der.
 129. Libben 01:06 08/09/12
  Jeg skriver litt mange kommentarer i blogger og vips så øker besøksantallet på profilen min. Og ingen legger igjen så mye som et hei i gjesteboken eller en pm om at de er enige eller uenige med meg...

  Humoralarm, humoralarm. Følgende ytring må ikke tas alvorlig: Jævla feiginger som bare sitter der taust og stirrer på meg. Dette er intet fesjå og jeg er ingen premiestut. Til tider kanskje en stut, men ingen har gitt meg en premie for det ennå...
 130. Silfen Silfen 14:51 08/09/12
  Hele frodig er et fesjå.
 131. Libben 15:05 08/09/12
  I såfall vil jeg og få slibrige meldinger som objektiviserer meg fordi jeg er mann og feit.
 132. Silfen Silfen 16:01 08/09/12
  Nei, vi er bare glade i hodet ditt. Kapp det av!
 133. Libben 16:02 08/09/12
  Hvilket av de?
 134. Silfen Silfen 16:05 08/09/12
  Hallo! Hva skal VI med det lille?
 135. Libben 16:07 08/09/12
  Tilfredsstille meg? *gliser*
 136. Silfen Silfen 16:22 08/09/12
  Du tenner på smerte, altså ...
 137. Libben 17:19 08/09/12
  Ah... Crap. Det tenkte jeg ikke på som tolkning. Jeg ville gått og stanget hodet mitt i veggen om det ikke var for at det nå fremstår som masturbasjon...
 138. Silfen Silfen 18:46 08/09/12
  Haha, jeg ler meg ihjel!
 139. Libben 20:00 08/09/12
  Drept Silfen med latter *krysser av på lista*
 140. Silfen Silfen 21:00 08/09/12
  Skeptisk.
 141. Libben 21:02 08/09/12
  Jeg kunne sagt: "Drept Silfen ved å slå a med kølla". Men jeg er ikke særlig fan av skryte på meg en ekstra halvmeter...
 142. Libben 10:33 09/09/12
  Jeg våknet i dag med den tanken i hodet at jeg for dagen i dag skal prøve å ta et maskulinistisk standpunkt. Dog prøve å holde den kritiske sansen min i behold så jeg blir ikke udelt positiv til mannssaken da jeg føler at den i likhet med kvinnesaken i dag tar et altfor opposisjonelt standpunkt til den andre parten.

  Jeg har tidligere nevnt at jeg savner litt mer kritisk sans innad hos mannssaken. I dag vil jeg legge mer vekt på at jeg savner det samme hos motparten.

  Jeg velger derfor denne bloggen som en plattform da den i HI nevner denne følelsen av offerroller og ideologisk krigføring.
 143. Libben 10:44 09/09/12
  Som min meddebattant har nevnt ved et par anledninger så bruker kvinnesaksforkjempere ofte ureale metoder i møte med mannssaken. Et godt eksempel er å finne i et radiosegment som ble sendt for bare et par ukers tid siden:

  http://maskulinist.no/?p=4301

  Leser man kommentarfeltet så er det en link til noe som legges fram som vanlig teknikker. Dog er den altfor preget av noe konspiratorisk, overdrevent opposisjonelle, manglende perspektivkritisk sans og til tider både overdrevne og feilaktige argumenter når målet er å debattere de to sakene i mellom. Et godt eksempel er å nevne at det tidlig legges frem at å si at noen er bitter er en feministisk hersketeknikk. At dette er en hovedsaklig feministisk hersketeknikk jeg tror svært mange medlemmer på frodig ganske raskt kan stille seg kritisk til (jfr. bitre kjerringer slengebemerkningen som flyr rundt på denne siden som en F1 bil som prøver å sette nye banerekord).
 144. Libben 10:47 09/09/12
  Glemte å nevne at i radioinnslaget så hører man fort en hissig og lite høflig feminist debattant og en rolig, fattet og mer saklig maskulinist.

  Følte jeg måtte presisere siden jeg leste hele kommentaren og skjøte at man fort kunne misforstå og tro at linken i kommentarfeltet var fokuset i kommentaren.
 145. Libben 11:01 09/09/12
  Ellers vil jeg nevne at jeg er enig i mannssaken i at kvinnesaken viser altfor lite tegn til kritisk sans til seg selv innad. Dog er denne kritiske sansen noe jeg og savner hos mannssaken som altfor ofte ser ut til å ta et enten helt ren eller litt for sterkt delvis anti-feministisk standpunkt.

  Begge sider burde heller i møte med hverandre gi hverandre rom og kanskje snart begynne å vurdere ideen om at de representerer forskjellige perspektiver med kjønn som utgangspunkt. Det ble i en annen blogg her nevnt såkalt seksuell verdi og de to som diskuterte illustrerte mitt poeng da de begge påsto at den andres part var den med mest seksuell makt og derfor mest verdi. Jeg vil påstå at de her heller representerer forskjellige perspektiver heller enn at den ene eller den andre har absolutt rett i sine antagelser om hvem som besitter størst seksuell verdi.

  Ellers vil jeg si meg enig med Warren Farrell i at moderne feminisme har en tendens til å kvele likestillings og kjønnsdebatten og således diskriminerer ettersom mannsperspektivet blir lite eller aldri hørt. Jeg er like enig i samme manns kamp for kjønnslikhet og ønsket reduksjon i tradisjonelle kjønnsroller da spesielt sistnevnte kan være like kvelende for menn som for kvinner.
 146. Libben 11:38 09/09/12
  Siden jeg til nå har stilt meg litt kritisk til begge sider så tenkte jeg at jeg nå skulle ta opp noe jeg som mann føler er en noe urettferdig tankegang og holdning fra mange kvinner i forhold til oss menn. Det er til dels kanskje en ide som stammer fra andre siden av dammen i landet som er så himla glad i sine stjerner og striper at det for lengst har bikket over til det komiske, men det er tendenser jeg som mann opplever som både til stede og økende i vårt lille land og.

  Kvinners kresenhet i møte med menn på det såkalte "sjekkemarkedet". I motsetning til hva vi vet at norske forbrukere gjør i norske butikker; nemlig å handle uten en liste, så ser mange kvinner ut til å ha en lang liste over egenskaper en mann bør besitte for å være kvinnen verdig. Til tider kan det være lister med så mange og strenge krav at de fleste menn vil havne utenfor.

  At det eksisterer noen krav er ikke unaturlig eller urimelig, men når listen begynner å inneholde ting som krav til minsteinntekt og utdannelse i tillegg til mer vanlige utseende og personlighetskrav så kan man begynne å spekulere i hvor hensiktsmessig det er i et land der fler og fler kvinner tar høyere utdannelse. Hvorvidt det alt er eller snart vil bli fler kvinner enn menn med høyere utdannelse er jo et spørsmål som vil påvirke problemstillingen rundt krav og utdannings nivå hos "datebare" menn.

  Når det kommer til et annet krav og/eller ønske kvinner ser ut til å ha: mer gentlemansaktig oppførsel. Så skal jeg gi forfatteren jeg leste som sa at det å kreve gentlemansaktig oppførsel fra menn er noe som er i veien for gentlemanstendenser. Den slags oppførsel fra menn ser visstnok ut til å ha lettere for å komme til overflaten når forventningene er borte. Om dette skyldes en iboende slags edelhet eller ei hos menn synes jeg er uinteressant da det heller kan være bedre å legge fokus på hva kvinner selv kan gjøre for å få seg en gentleman heller en hva menn kan gjøre for å bli en da det er kvinnene som her gir utrykk for at gentlemen er savnet.

  Men for ikke å legge skylden helt hos kvinnen så skal jeg her gi menn et bittelite tips som jeg selv prøver å huske (selv om jeg er så distre at det mer enn halvparten i tiden forsvinner i alt det andre rare som foregår på innsiden av hodet mitt): "Damene først." Damen skal først gjennom døren selv om du var framme ved den først. Likeså når det kommer til å sette seg ved bordet i en restaurant eller på kino. Samme om du får henne hjem og hun skal ta av seg kåpen eller jakken, om du får av deg frakken eller jakken kjapt og først så kan du i det minste fortsatt tilby deg å ta hennes ytterplagg da noe av poenget med huskeregelen også er å ha kvinnens komfort i bakhodet. Å være en gentleman handler ikke om servilitet, men om å øke kvinnens følelse av komfort og vise at du stiller opp for henne selv på måter som kan føles overflødige i et stort sett likestilt samfunn. Så "damene først". Skulle damen har barn fra før av, noe som jeg er en moderne "problemstilling" så er det i en stevnemøtesammenheng bare å huske utvidelsen av den første huskeregelen: "Kvinner og barn først."

  Libbens sjarmskole? Jah... Tror jeg finner meg en krok der jeg kan bli ferdig med å føle meg som en varm tomat her jeg sitter. Selv om jeg står bak det jeg skriver så er det ikke desto mindre flaut å om to strakser flytte musa til boksen der det står "Lagre"...

 147. Libben 12:37 09/09/12
  Såh. Over til mannsgris og uthengingen av de som foregår her inne. Selv om jeg til en viss grad støtter og har bidratt til den selvjustisen som foregår her inne og synes den til en viss grad trengs på et nettsted der ledelsen er såpass lite til stede og muligheten for å få fjernet personer som behandler dette som et kjøttmarked virker minimal, så er dette dagen da jeg tar et annet standpunkt en det jeg vanligvis gjør.

  Jeg er enig i at mannsgrisene (som for å presisere er en liten gruppe menn og ikke alle) er et problem og at det trengs nettsteder der det ikke er fritt fram for alskens oppførsel. Men jeg har de siste dagene sagt "Two wrongs don't make a right" og denne gangen bruker jeg det som et forsvar av mannsgrisene. At de oppfører seg som drittsekker er ikke en god grunn til å være det samme tilbake. Hvem som er verst blir, som jeg vektlegger tidligere, nok et perspektivsspørsmål.

  Om man føler for å lage en blogg om det så kan man heller la være å nevne spesifikke individer og/eller heller beskrive hva vedkommende skrev til en, heller enn å publisere meldingen man fikk eller personens nick eller identitet. "Som man roper i skogen får man svar" ble en gang brukt som argument for å kunne publisere både meldinger og identitet, men da må det og kunne sies at man selv roper i skogen når man publiserer noe slikt. Payback is a bitch er en pendel som kommer tilbake midt i fleisen på en etter at man har sendt den hardt inn i ræva på motparten.

  Det går også an å i en blogg der man nevner at man har blitt plaget av en eller flere mannsgriser å tilby en løsning ved å forslå eller legge ut linker til andre nettsteder der den slags oppførsel er mindre kontroversiell og til og med på grensen til ønsket. Det er jo ikke som om det ikke skorter på nettsteder med større fokus på sex som og tilbyr eller har et rent tilbud for såkalte BBW-fetisjister. Det er noen år siden dette var et marked der de fleste mulighetene stort sett var engelskspråklige nettsider. Nå florerer det av norske som og har et tilbud til BBW-verdenen.

  Så noen ord til mannsgrisene: Lykkes dere i det dere holder på med? Er det så himla urettferdig å finne seg en annen tumleplass der dere er mer ønsket enn her fordi dette nettstedet ønsker og ha et annet fokus? Noen av dere har gitt inntrykk av dette de få gangene dere uttaler dere offentlig her inne. Om jeg skal gjette på det første så må svaret bli sjelden eller aldri. Det andre blir kanskje en av mine elskede perspektvisproblemstillinger, men her kræsjer deres perspektiv på ting med både flertallet av kvinnelige medlemmer her inne samt eiernes målsetting for siden. Å rope om ytringsfrihet er dessverre ikke noe som gjelder da det her er snakk om privat eiendom og sidens eiere er i sin fulle rett til å hive ut de de mener er inntrengere på privat grunn. Så skjerp dere eller følg rådene om å finne andre og mer egnede beitemarker.
 148. Libben 16:02 09/09/12
  Er det maskulint at jeg plutselig fant meg sittende å nynne "tissefant, tissefant" til melodien av Bjelleklangs "Gummihatt (swing)"?
 149. Silfen Silfen 20:28 09/09/12
  Næmen, Libbisen, snakker du med deg selv nå igjen?
 150. Ivarerher 21:04 09/09/12
  Libben: Tommel opp!
 151. Libben 21:07 09/09/12
  Silfen: nei da. Stemmene i hodet er alltid der for og holde meg med selskap...
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp