Jan 19

The Every Other Day Diet

18kommentarer 2017 kl. 00:47 skrevet av OsamaFetLaden

..av Krista Varady & Bill Gottlieb. Lovende, intermittent fasting-basert slanke-/livsstilsendringsstrategi

Opplegget går kort sagt ut på å innta veldig lite kalorier annen hver dag, og hva man vil de andre dagene. Man får alle helsefordelene som kommer med de forskjellige intermittent fasting-metodene----lavere, blodtrykk, lavere blodsukker, lavere inflammasjonsnivå, vektnedgang. osv. 

I utgangspunktet skal man spise bare 500kcal annenhver dag, men dette er kun et utgangspunkt. Har man faktorer som tilsier at man trenger flere kalorier enn baseline, som f.eks testikler, stor fysisk størrelse, høyt aktivitetsnivå, etc., kan man spise litt mer. For min del regner jeg med 700 ville vært ok, men prøver å holde meg rundt 600.

Jeg og samboeren har gjort dette noen dager nå. og jeg gjorde det også noen dager før jul. Foreløpig ser det ut til å gå veldig bra. Samboeren har gått ned i vekt og jeg ser jeg har blitt tynnere i ansiktet allerede. Man skal kunne gå ned opptil 2kg i uka med dette regimet, og jeg vil si at det er mye lettere enn det kanskje virker som. På spisedager kan man bevare roen ved å tenke på at man fortsatt kan spise hva man vil resten av dagen, og på fastedager kan man beholde roen ved å tenke på at man kan spise akkurat hva man vil om høyst en dag. Fungerer i hvert fall glimrende med min personlighet. 

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. Piar 09:59 19/01/17
  Mine kunnskaper som utdannet institusjonskokk Beggynner å bli gamle og kanskje utdatert. Men jeg tror ikke på slike dietter. Dette holder man ikke på med livet ut. Og hva har man lært? Å sulte seg en dag og opprettholde gamle vaner neste dag. Sørgelig nok tror jeg det eneste som hjelper er å ta sunne valg hver dag. Ta et oppgjør med egne uvaner og med grunnene til at man overspiser. Og sakte men sikkert få sunne vaner. Vanskelig og tøft ja. Men for meg som begynte å slanke meg da jeg var 13 har ikke noe annet fungert.
 2. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 21:46 19/01/17
  Hvorfor skal en slankemetode være noe man holder på med livet ut? Og, ja, den var aldri ment å være noe man skal gjøre livet ut. Meningen er at man skal gå over til 2-3 faste dager med rundt 1000kcal i uka, når man har oppnådd ønsket vekt. Da får man opprettholdt de andre helsegevinstene man får fra intermittent fasting, noe man ikke på noen måte gjør ved å bruke den ene metoden som fungerer for folk som kaller alle andre metoder for "sånne metoder".

  Siden bortimot alle slankemetoder som ikke går ut på å gå ned i vekst saktest mulig nødvendigvis er mer intensive og dermed også medfører stor risiko for at slankeren bryter med opplegget, har slankefenomenets kanskje mest seiglivede myte fått altfor godt fotfeste: Siden det er så lett å mislykkes på intensive metoder, er det bedre å gjøre det så lite intensivt som mulig. Vel, sånn er det faktisk ikke. Veldig mye av det tilhengerne av saktest mulig-tilnærming mener har vist seg å ikke stemme: Det er ikke sunnere å gå ned i vekt sakte, det er faktisk heller sånn at jo fortere man går ned i vekt, jo mindre herper man forbrenningen sin underveis. Det er også bare tull at man ikke bør veie seg ofte----slankere som veier seg ofte har mye bedre kontroll på slankingen enn andre. Michael Moseley anbefaler å veie seg daglig.

  Heldigvis har mange forskere ikke slått seg til ro med saktest mulig-varianten, og forsket videre på å hvordan man kan gå fort ned i vekt, og de fleste av dem har samtidig forska på hvordan man holder seg på lav vekt etter endt slanking. Uansett om man klarer å slanke seg, holde vekta lav, går opp og ned som en jojo eller whatever, må man uansett før eller siden komme til bunns i hvorfor man spiser for mye, om man noengang skal kunne ha et avslappet forhold til mat igjen. For saktest mulig-bevegelsen er det en aksiomatisk sannhet at man må finne ut av dette før man begynner å "ta sunne valg hver dag". Hvorfor dét? Hvorfor ikke finne ut av det mens man slanker seg eller etter man har slanket seg?

  Intermittent fasting har også den helsefordelen at den bremser aldringsprosessen fordi perioder med lite mat gjør at cellene heller bruker energien de har på å reparere seg selv enn å dele seg selv. Denne fantastiske helsegevinsten får man ikke på andre måter enn ved intermittent fasting.
 3. Oslo28 20:48 31/01/17
  Enig med Piar! Tullediett!
 4. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 01:17 01/02/17
  Piar klartre i det minste å formulere et slags argument. Kanskje du også greier det hvis du tar sunne valg, propper deg full av vitaminer og spiller litt sudoku på kveldene noen dager?
 5. Oslo28 16:10 01/02/17
  Ditt problem:)
 6. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 13:56 06/02/17
  Det er /mitt/ problem at du ikke kan eller vil argumentere? Du er jo kav idiot.
 7. Oslo28 18:28 06/02/17
  Hahaha...:)
  For en type du er.. ta pilla di og søk hjelp!
 8. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 13:20 07/02/17
  Den eneste pillen som kunne gjort meg like dum som deg måtte ha vært en cynaidkapsel à la KGB, og da hadde jeg nok også ha vært like hinsides hjelp som du er, så det hadde uansett ikke hatt noen hensikt å søke det.
 9. Oslo28 16:12 07/02/17
  Hahaha..:) ja du er en skikkelig smarting!
  ???
 10. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 14:32 08/02/17
  Har ikke noe med meg å gjøre----de aller fleste er skikkelige smartinger i forhold til folk som tror det er andres problem at de ikke kan argumentere.
 11. Oslo28 23:50 08/02/17
  Stakkars, nesten så jeg synes synd på deg...
  men bare nesten..:)
  Lykke til med tulledietten din!:)
 12. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 19:04 09/02/17
  Synes ikke synd på deg heller, heller på læreren din som aldri klarte å lære deg verken nyttigheten av å kunne fremlegge et argument eller å skrive som et voksent menneske. Må ha føltes veldig demotiverende.
 13. Oslo28 20:36 09/02/17
  Åååååå sååååå sinna:)
 14. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 00:29 10/02/17
  For noe sprøyt. Trollingen din er altfor talentløs til å kunne gjøre meg, eller noen andre sint. Man får ingenting gratis, heller ikke her, junior. Prøv litt hardere.
 15. Oslo28 14:38 10/02/17
  Greit det..:)
 16. Vanilje Vanilje 17:19 09/05/17
  Det som funker, er å forbrenne mer enn man putter i seg. Så enkelt og så vanskelig. Kan du klare å holde denne livsstilsendringen din, kan det sikkert fungere...du får mindre kalorier inn....men det er når du ikke klarer det lengre, du mest sannsynlig blir enda større enn du er nå og får alle de helsefarene det fører med seg med jojo-slankingen.. Altså akkurat det man ikke skal gjøre. Lev som en sunn tjukkas, eller ta varig grep. Dietter og slanking er bare skadelig.
 17. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 18:45 12/05/17
  Nei. Det er enorme mengder andre ting som spiller enn bare energi inn < energi ut. Hadde det vært bare dette evinnelige regnskapet å forholde seg til, ville de fleste som prøvde seriøst klart å slanke seg og holde seg slank.
 18. dgsgsgs 02:04 25/11/17
  1234
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp