Sep 21

Medias mobbing av overvektige?

5 kommentarer 2013 kl. 11:43 skrevet av Nero

Vi lærer på skolen at alle mennesker er like, selv om vårt ytre kan være forskjellig. Mobbing av andre på grunn av kjønn, religion og hudfarge er forbudt ved lov. Med jevne mellomrom ser vi media og populistiske politikere stå opp mot mobbing. "Alle" er mot mobbing av noe slag. Vi vet tross alt utmerket godt hvor vondt det er å bli utsatt for noe slikt, enten vet vi det personlig eller fordi vi har en sunn empatifølelse.

 

Å mobbe overvektige er en av de ting som virkelig vekker folks ansvarsfølelse, dette vil vi ikke ha noe av!! Når man ser på omfanget av reaksjon er det farlig lett å tro at 99% av befolkningen mener at overvektige ikke skal behandles annerledes. Men så enkelt i praksis er det selvfølgelig ikke. En overvektig person sliter mere på sjekkemarkedet enn en som er slank. Tjukke folk er jo supermorsomme venner, de trøster når slanke har kjærlighetssorg, ler med de når de ler, gråter med de når de gråter. Forholdet har en substans og ekthet man behøver som kjærestepar. Men idet den overvektige begynner å drømme om noe mere, brister boblen fort. Mange fortrekker et godt ytre framfor et godt indre. Sånn er det bare. Vi lever i en overfladisk verden. Og hvem har skylden for det? Jo, media. Når var sist gangen du så et ukeblad som ikke hadde noe slankerelatert klistret over forsiden? Du skal være lykkelig som overvektig, men la oss hjelpe deg å finne den rette lykke virker å være medias mantra. En sixpack skal på mirakuløst vis feie vekk alle bekymringer... Det er ikke rart folk blir overfladiske når vi blir bombadert med slike holdninger fra media. Slankekurer, klær i butikken som passer best for anorektikere, velmenende råd og historier fra virkeligheten om mennesker som endelig klarte å slanke seg. Å herregud så mye bedre livet deres er nå! Alle muligheter er åpne for de, verden sprer sine vinger for de. Slik fokus på slanking er selvfølgelig indirekte mobbing av de overvektige. Når det tydeligvis er så enkelt å gå ned 5-20-50kg på null komma niks, må det være noe galt med de som fortsatt er overvektige. De må ha en svak selvkontroll, lav selvtillit eller endog dumme. At sannheten er en helt annen faller dessverre for døve ører, de færreste overvektige gis plass i media for å gi et mere nyansert syn på virkeligheten.

 

Vi skal alle være lykkelige, men kun på andres premisser. Verden er syk.

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. Donnadonna Donnadonna 00:12 22/09/13
  Godt skrevet.

  Alle er vi like, men noen er liksom likere enn andre.
 2. Havste Havste 23:55 24/09/13
  Hør hør! Bra skrevet! :)
 3. clndercvr 02:24 25/09/13
  Overvektige er oftest veldig flinke på å ikke snakke om det EGNE ansvaret for sin situasjon.

  (OI! Hysj nå sa jeg noe som ikke mange vill like å høre! men jeg står alltid for det jeg sier)
  Og med største sikkerhet kommer det drysse nå inn svar der folk forteller hvor mye de snakker om det egne ansvaret etc etc etc.

 4. RomeoJulie 05:44 27/09/13
  Nå er det heller ett faktum at de som klarer det er flinke. Og at de som ikke klarer det, blir misunnelig, og føler seg misslykket.

  Men selvsagt kan overvektige si det, så de kan føle at det er verden det er noe galt med og ikke en selv.

  Når ble det pent å være overvektig? Det ligger jo litt i ordet! Overvektig? At en har vekt over den vekt man børr ha.
 5. HanPumaa 20:24 05/10/13
  Enig med deg Romeoogj!
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp