Feb 17

Til «liksom single» profiler

18kommentarer 2017 kl. 15:02 skrevet av Loevinna

Jeg føler at jeg blir mer og mer desillusjonert for hver dag som går. Trua på at det finnes «gode» partnere der ute, som er verdt å satse på, blir mindre og mindre. Dette skyldes alle de ikke-single som florerer nettsteder som dette, men påstår at dere ER single!

Et eneste krav pleier jeg å stille til folk som ønsker å date meg, og det er at de er ærlige mot meg hele veien. Er dere klar over hvor mye dere ødelegger for alle andre der ute, som faktisk har rent mel i posen, når dere starter samtalen med en løgn – og spinner videre på den? Min erfaring med løgner, er at man plutselig avslører seg selv uansett, fordi man glemmer at man løy (eventuelt også HVILKEN løgn man leverte) i utgangspunktet.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg og mine single venninner innleder lovende kontakt, med ivrige fyrer som bare vil treffes hjemme hos oss, aldri vil møtes på et offentlig sted, ikke vil fortelle oss hva de heter, er ivrig med å bytte mobilnummer med oss - fordi de selv har hemmelig nummer. Tegnene er mange. De er ofte uhyre pågående og intense, og man blir jo selvsagt nysgjerrig og litt smigret av det, men nå tenker jeg heller at «dette er for godt til å være sant, noe er muffens….».

Til advarsel: Tar jeg deg først i en så alvorlig løgn, så kommer jeg til å lure på hva din andre, tredje og tyvende løgn overfor meg var. Jeg vil aldri tørre å stole på deg, du får i alle fall en veldig lang vei å gå for å overbevise meg om at du faktisk er verdt å satse på. Dette gjelder selvsagt også de som innleder kontakt og lyver om alder, høyde, profilbildet sitt osv…. Vær for guds skyld ærlig! Vis den lille respekten for dine medmennesker, uansett hvor desperat eller kåt du er!!!

Dere må gjerne være på dating sider og lignende, men vær så snill å vise oss som faktisk er single den respekt at dere lar oss få lov til å VELGE om vi har lyst å involvere oss i en samboer/gift person eller ikke. Ikke vent til etter dere «har fått oss på kroken» med å fortelle oss sannheten, og la oss føle oss skikkelig forledet og misbrukt. Vi hadde en gang følelser….men snart så tør vi ikke få følelser for noen, fordi dere har bidratt sterkt til å gjøre oss mistroiske over for alle som måtte banke på døren vår…

Husk også at du sannsynligvis kommer til å bli singel igjen en gang i fremtiden (karma!), og at da er det DU som møter denne skepsisen i den single damen du prøver å sjekke opp.

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. cleopatra76 cleopatra76 15:06 17/02/17
  AMEN!!!
 2. Bavijano Bavijano 15:34 17/02/17
  Bra skrevet og beskrevet, kattedyret!
 3. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 17:00 17/02/17
  Det er jo absolutt trist at det er på dette viset, men det kommer aldri til å endre seg. Det er i grunnen enkel matematikk: Folk som allerede har en partner har det fordi de har en høyere sosial verdi enn folk som ufrivillig er partnerløse, og de single man treffer på en datingside er det ufrivillig. Kvinner sjarmeres mer av horebukker med høy sosial verdi enn av reelt single med lav verdi.

  Skal man redusere risikoen for å kaste bort tid og sosial og seksuell energi på horebukker er det bare to løsninger for kvinner: Bygg en bedre horebukkdetektor eller sikt lavere, prøv å se det positive i egenskaper som ikke gir uttelling i sosial verdi-regnskapet.
 4. cleopatra76 cleopatra76 20:00 17/02/17
  OsamaFetLaden: Hvordan kan man vite noe om høy sosial verdi når de utgir seg for å være single? Da antar man jo at man er på samme "sted" som den man TROR er singel.
 5. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 22:13 17/02/17
  Kausaliteten er omvendt: Menn har ikke høy sosial verdi fordi de er i forhold, de er i forhold fordi de har høy sosial verdi.
 6. Darkangel Darkangel 00:32 18/02/17
  Amen sier jeg også, godt skrevet!
 7. Mykjente 07:56 18/02/17
  Hurra ! Bra skrevet ?
 8. Mykjente 07:57 18/02/17
  Det bak der er IKKE et ? men et ! . I tilfelle noen tenkte starte en lang tirade av kverrulerende intetsigende ord.
 9. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 11:58 18/02/17
  Det ser nå ut som et ? ;)

  Det har sikkert en verdi i seg selv både å skrive og lese hjertesukk som dette fra Loevinna, men jeg er dessverre også pessimistisk mhp apellen i den: Folk som ikke engang viser partneren sin respekt kommer ikke til å vise det til sidesprangene sine heller, like lite som de vil avstå fra eventyrene sine for at det generelle datinglivet til single skal bli bedre.
 10. Piar 09:28 19/02/17
  Kjempebra innlegg! Men å oppfordre en utro mann til å være ærlig fungerer neppe. Det er jo en vinn-vinn situasjon for ham uansett. Så Ka, Frodig knuser drømmer og er en søppelplass. Med bokstavelig talt mye syk underholdning. Og hver gang jeg ikke vil miste flere drømmer sletter jeg meg. Eller tar en pause. Skjerm deg selv og nyt livet! Og så finnes det jo en mer ekte verden der ute.
 11. Piar 09:30 19/02/17
  Og Ka betyr ja. Noen har en mobil med personlighet som formulerer seg selv...
 12. Loevinna Loevinna 15:48 20/02/17
  Jeg håper det skinte gjennom at dette går på begge kjønn, jeg tror ikke at det er bare menn som driver på sånn, selv om mine erfaringer kun går den veien ;) Så kjedelig er nemlig jeg. Hehe.. Og poenget mitt, akkurat som OsamaFetLaden påpeker, er at jeg ville aldri stolt på en person som ønsker å være utro mot sin partner med meg. Dersom han han til og med hadde valgt å gå fra sin partner for å bli sammen med meg, så kan jeg jo nesten bare forvente at han vil komme til å gjøre det samme mot meg også etter hvert...

  Noe jeg har lagt merke til IRL derimot, er at det ofte er enklere å snakke med menn som er i forhold (og som er åpne om det). Dette fullstendig uavhengig av tiltrekning eller ikke. De har nok kanskje en slags indre trygghet på seg selv, som gjør at kommunikasjonen flyter så lett og naturlig. Selv har jeg nemlig mange ganger opp gjennom årene opplevd at single menn føler seg flau eller truet, dersom jeg prøver å snakke med dem. Jeg er jo ikke et glansbilde med en perfekt kropp, så det er jo ikke rart at de blir redd kompisene skal tro at VI har noe på gang, bare fordi jeg forsøker å konversere med en ukjent som tilfeldigvis befant seg i nærheten av meg. Fordi jeg er overvektig har jeg kanskje ikke rett til å prate til hvemsomhelst. Shame on me!

  Har dette noe med høy eller lav sosial verdi å gjøre? Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner hva som menes der, eller kanskje at jeg rett og slett ikke vil skjønne det fordi jeg er fullstendig uenig. Et menneskes verdi for meg, bestemmes av hvordan mennesket behandler meg og andre. Jeg respekterer ikke folk med titler for tittelen de innehar. Jeg respekterer folk som behandler meg med respekt, selv om jeg er mye lavere på rangstigen eller likestilt med dem. Man avler som man sår, og man skal gjøre mot andre det man ønsker at andre skal gjøre mot seg. Igjen - KARMA. Tråkker noen på meg, så betyr det ikke at jeg tråkker på den personen tilbake - men jeg regner med at han/hun vil få som fortjent etter hvert.

  I mellomtiden er jeg bare meg selv, og nyter hver dag som best jeg kan :) Livet er jo ganske bra, selv om man er singel - i alle fall for min del :D
 13. Piar 18:37 20/02/17
  Single-livet er koselig det.
  Du, kanskje du ikke er overvektig NOK? :)
  Skravler med alle som puster jeg og opplever aldri problemer med det. En real tjukkas er nok litt ufarlig. Tror man :)
 14. OsamaFetLaden OsamaFetLaden 09:50 24/02/17
  Sosial verdi/kapital/status/whatever kan man lese om mange steder. Sosiologen Preben Z. Møller har skrevet bøker om det.

  Loevinna sier på den ene siden at hun vil stille seg uforstående til konseptet, men viser i setningen etter at hun også bedømmer folk: En av mange markører er nettopp hvor snill og grei man er med andre. Andre faktorer er utseende, helse, intelligens, sosiale ferdigheter, alder, yrke, osv.
  Vi kan vel alle ønske oss at vi bare vurderer folk etter våre likeverdsprinsipper, men om man ikke vil vedkjenne seg at man bedømmer to menn som er helt like i alt bortsett fra utseende og helse----den ene ser ut som Tom Hardy og den andre ser ut som Ron Jeremy----lurer man seg selv. Og dét er et dårligere utgangspunkt for å behandle folk bra enn om man vedkjenner seg sin rangerende natur.
 15. Vanilje Vanilje 17:11 09/05/17
  Singel eller ei....løgn er sjelden noen ønsker servert uansett. Vil man finne seg en partner, må man nok ta tiden til hjelp, selv om man føler at tiden renner ut.......

 16. Vanilje Vanilje 17:11 09/05/17
  Singel eller ei....løgn er sjelden noen ønsker servert uansett. Vil man finne seg en partner, må man nok ta tiden til hjelp, selv om man føler at tiden renner ut.......

 17. Vanilje Vanilje 17:11 09/05/17
  *hikk*
 18. Rustikk Rustikk 00:33 24/05/17
  Ærlighet? Joda, men en er da ingen løgner bare fordi en ikke har et nummer som står i telefonkatalogen. Kan være mange årsaker til det. For meg er det et faretegn med kvinner som menn som ordlegger seg med vi/oss i stedet for jeg/meg. Folk er forskjellige. En er sjelden selv kompatibel som talsperson for andre mennesker. Spesielt ikke mennesker en ikke kjenner :-)
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp