Mai 13

Irritert !

74 kommentarer 2009 kl. 15:23 skrevet av Fruppa

Leste dette i en blogg i VG

Tror egentlig jeg går og henger meg siden jeg er en røyker også !!!

Burde det komme en kampanje mot feite folk?

I langtid har røykere fått gjennomgå med groteske bilder av hva som kan skje med dem. De har blitt sett ned på av samfunnet og man betrakter ofte røykere som lavt-utdannete mennesker (egentlig mening: idioter). På røykpakkene står det røyker dreper, røyking fører til kols osv. Det er ikke uvanlig at folk kommenterer hvor ekkelt røyking og røykere er osv. Ingen reagerer på dette og de fleste synes faktisk det er positivt.

Jeg skrev selv et slikt innlegg, bare om feite folk. For burde det ikke komme en kampanje mot dem også? Pr.idag er det 1 milliard overvektige på planeten og man kan trygt si at de er et betydelig større problem en røykere på alle måter. Røykere betaler ihvertfall godt inn i statskassen og ikke lever de fleste lenge nok til å motta pensjon, så egentlig tjener man på dem.

Feite folk derimot skriker mobbing hvis noen påpeker at de er feite og at de burde slanke seg. De skriker ut om at det går på selvtilliten deres. Røykere har fått gjennomgått med dette i flere år, de har blitt skubbet ut i kulden og fremstillt som idioter som kan drive på med slikt. Ingen nevnte mobbing da, men mobbing er nettopp å henge ut en samfunnsgruppe slik det ble med alle disse kampanjene.

Det er nå på tide at man tar fatt på feite folk. Øk prisene med 90% på usunn mat. La de feite betale ekstra skatt. Vis reklamer av feite folk som stapper i seg mat, hvor ekkelt det er og ikke minst hvordan kroppen deres ser ut etterpå både innvendig og utvendig. La det ikke gå under mobbing når folk kommenterer at de er feite og burde slanke seg, for det er en fakta setning og har ingenting med mobbing å gjøre.

Vurdert til: av 19 lesere
AddThis

Tips oss hvis dette

 

 

Permanent lenke

Kommentarer:

 1. Isadora 15:40 13/05/09
  Hmm..vel, personen som har skrevet bloggen kaller seg for Thrillseeker..så kanskje man skal ta det for det det er - en røyker som er forbannet, som har sett seg lei på sleng-bemerkninger og mobbing ang sin røyking, og som oppsøker spenning og begir seg innpå farlige "områder" der han ikke har kunnskap eller evner til å si/gjøre noe
  vettugt?

  Det er jo mye bedre om det er flere som blir mobbet sammen, mener jeg...
  Men,-- om man skulle mobbe både røykere, overvektige røykere og overvektige - vil ikke de da utgjøre majoriteten av den vestlige befolkning? ( Husker ikke tallene..men g
  Google de de som vil) Og, det er jo "utskuddene" som gjerne mobbes, de enslige - de i mindre tall, de som ikke er lik alle de andre. Ville det ikke da være mer naturlig å mobbe de med "normal-vekt" som ikke røyket? Jeg mener når det blir mer normalt å være overvektig enn å ha "normal-vekt"...??? Burde man ikke da endre på vekt-skalaen og BMI tabellen? De overvektige burde jo da heller mobbe de "normalvektige" slik at de også begynner å legge på s, eg, vise før og etter bilde i ukeblader: Før: 51kg - nå 82 kg og mye blidere!! Endelig normal, vise tykke mennesker på tv, magasiner, på catwalken, gi fete-tips og oppskrifter, kun ha klær fra str 44 og oppover, mindre størrelser finnes i spesialforretninger og har ukurant og kjedelig design, de blir sendt på fete-opp farmer, blir diskriminerti jobb-rekrutteringsprosesser, får ikke forsikring før de ha lagt på seg minst 20kg, blir sendt på lær-deg- å -røyke riktig kurs..osv osv osv osv osv...!! Tenker det hadde blitt en fin hverdag - for de normal-vektige ikke røykerene jeg..
  Isa
 2. Fruppa Fruppa 15:49 13/05/09
  Tror ikke dette er en "hevn" i fra en røyker...
  Utifra profilbilde er det ingen han , men en søt, ung, silikon fyllt pike fra Bergen som har skrevet dette innelgget.
 3. MissPinky MissPinky 15:55 13/05/09
  leste du bloggen hun skrev FØR den du har postet her? ho ho ho! *venter på Fruppa-sprekk*
 4. Freyja 15:57 13/05/09
  Mobbing av røykere. Not so much. Det som foregår er mobbing av hensynsløse røykere. Stor forskjell. Dette er gjennomgående fylt av dårlige argumenter. Egentlig er det ikke noe poeng i å bry seg om slike lavpanner engang, hun har tydelig stumpet røyken i øret fremfor askebegeret.
 5. Fruppa Fruppa 15:59 13/05/09
  Hvem mener du ? Den med hasj og no sex ?
 6. MissPinky MissPinky 16:01 13/05/09
  http://omaltogingenting.vgb.no/?p=260
 7. BigBas 16:05 13/05/09
  Jeg er overvektig, og vel så det, men bloggeren har jo et poeng.

  Enten må vi slå ned på all form for mobbing, også mobbing av de som røyker...........eller så må vi faktisk godta at alt kan nevnes, snakkes om, og mobbing av alle er greit.

  Jeg vil ikke hevde det er noe mer alvorlig å mobbe en overvektig enn en røyker. Likhet for loven folkens!!!
 8. Fruppa Fruppa 16:12 13/05/09
  Pinky..Helt ærlig nå fikk jeg en vond smak i munnen samtidig som jeg må le, tydelig at silikon berta prøver å bli like kjent som hun søte svenske berta som tjener masse reklamepenger via bloggene sine. Problemet er at denne stakkaren er lost lenge før hun startet.
  Big bas... Leste du det samme som meg ? Så du mener at mobbing er ok så lenge alle blir mobbet for noe ?
  Sjekk den linken Pinky la til og se om du mener det samme fortsatt.

 9. BigBas 16:29 13/05/09
  Fruppa: Jeg sier ikke at mobbing er greit, jeg sier at alle former for mobbing bør behandles likt.......enten må vi akseptere all mobbing, eller så må vi slå ned på all mobbing!!!

  Så får du selv velge å tolke hvilken av de to løsningene JEG som person ønsker!
 10. Fruppa Fruppa 16:36 13/05/09
  Du skriver likhet for loven... ? Jeg mobber deg og du mobber naboen som igjen mobber meg.. da er det ok !?
  Skjønner hva du mener men,....
 11. AbsolutlyFab 16:54 13/05/09
  Akkurat slik det er på Frodig en mandags morgen...
 12. unsen unsen 17:14 13/05/09
  hmm.. bloggen du sikter til er blitt slettet ;-) ..
 13. Fruppa Fruppa 17:28 13/05/09
  Sjekk samme blogger kårer verdens styggeste kroppsdel, jaggu godt jeg ikke er mann..
  http://omaltogingenting.vgb.no/?p=242#comment-381
 14. Fannybandit 00:03 14/05/09
  Er så herlig med slike folk som skal stikke snuten sin i andres saker, som sitter på sine høye hest når de skal bry seg, og bry seg, og bry seg. Både fedme, røyking, snakke i mobiltelefon, spise svidd mat, gå en tur i skauen, klappe griser, alt det der er farlig. Men det er en risiko folk selv tar, det er deres eget problem, og deres egen business.
 15. Fannybandit 00:04 14/05/09
  (og er det ikke deres egen business (les: staten punger ut penger på å hjelpe folk som lider pga livsstilsrelaterte sykdommer), så får de vel pokker ta det opp der det trengs å tas opp, i stedet for å "hjelpe" folk ved å starte en hat- og mobbekampanje. Blæh, søppelhuer.)
 16. FrkHarstad 00:13 14/05/09
  røyken e jo usunn før folk RUNDT en røyker i tillegg til røykeren sjøl! æ røyke å e feit, men at æ bær på ekstra kilo skade KUN mæ!:) ikkje di som e rundt mæ... me mindre æ hoppe på dæm da:D
  klart staten tar inn penga før røyk... e jo miljøavgifte å sånnt! sånn e d me bila åsså. forurensning. æ bli svett av enkelte folk...
 17. Fannybandit 08:29 14/05/09
  FrkHarstad: kommer vel helt an på om røykeren røyker i nærheten av andre folk eller ikke.
 18. BigBas 08:52 14/05/09
  Frk.Harstad:
  Nå kan det vel argumenteres med at også det at du bære noen kilo for mye, kan virke skadelig på dine omgivelser......dine nærmeste risikerer å miste deg tidligere enn ellers, skattebetalerne betaler regningen hvis du havner på sykehus e.l., barn etc. kan følge vårt spiseeksempel og sånnet påvirkes til å få det samme spisemønsteret.

  Det bør også nevnes at staten først og fremst tar inn avgifter pga. fremtidige helserisikoer, ikke pga Miljøet........men det blir kanskje siste tilskuddet fra den rødgrønne regjeringen...........klimakvoter på tobakk, hahaha.
  Igjen vil jeg tilbake til poenget, enten må alt usunt bli tungt avgiftsbelagt, eller så må ingenting være det......vi kan ikke forskjellsbehandle røykesug, og matsug f.eks.
  Forskjellsbehandling i form av forskjellige rettigheter og plikter er den verste form for diskriminering vi kan drive med:-)
 19. MissPinky MissPinky 09:56 14/05/09
  men altså, det er da vel ikke noen som tror at vi tjukkasser går rundt og blir mindre mobbet enn røykere allerede?!

  Som jeg ser det er media en eneste stor kampanje mot overvektige - ukebladene bugner av stoff og eksempler som forteller oss at det er fyfy å ha så mye som tre kilo for mye. Klesbutikker som er snille nok til å føre plagg over størrelse 48 skiller disse ut slik at man må gå inn i tjukkashjørnet for å lete etter klær. Kommer man til legen med en helseplage ser han/hun gjerne ned over nesen sin på deg og sier at "du er jo overvektig da, gå ned i vekt så blir det nok bedre". Spesielt jenter/damer med noen kilo for mye har gjerne mødre som omtrent mobber sine døtre for kiloene, for å hjelpe dem... osv. Dette er jo ikke noe nytt!
  Det som heller burde gjøres var å øke avgiften på sukker og junkfood som vi legger på oss av, og bruke de pengene til å senk prisene på sunne matvarer, for eksempel...
 20. Freyja 10:00 14/05/09
  For ikke å snakke om at overvektige kommer langt bak i køen når de søker jobb. Oss og Achmed.
 21. MissPinky MissPinky 10:08 14/05/09
  det er vel i det hele tatt ikke noen områder hvor det er en fordel å være feit, eller noen som syns det er kult med overvekt... borsett fra de menn og kvinner her inne som søker nettopp det - takk for at dere finnes, og for at frodig.no var smart nok til se behovet for å samle oss! :o)
 22. BigBas 10:13 14/05/09
  Jeg nekter å være med på at man på generelt grunnlag kan si at overvektige står langt bak i jobbkøen.
  Jeg og mange andre overvektige med meg, har og får kremjobber!!!! (og skulle jeg miste den, er det ikke på grunn av vekten)
  Hvis vi forteller oss selv hver eneste dag, at .....grunnen til at ting går skeis, er at jeg er tjukk...ja da er man "tjukk i hue".
  Rett mental innstilling er ofte det som skal til for at du lander drømmejobben, og ikke sitter å surmuler om hvorfor tilfeldigvis en slank person fikk den.

  Ahmed, blir ikke innkalt på intervju engang, ingenting som tilsier i navnet på en overvektig at man er nettopp det.
  Så møt opp på intervju, gjør ditt beste, og før elelr senere lander du drømmejobben.
  La oss som overvektige slutte med unnskyldninger og bortforklaringer på hvorfor nettopp vi IKKE fikk jobben, sånne folk er som oftest det verste vi vet!
 23. MissPinky MissPinky 10:18 14/05/09
  ingen regel uten unntak, men den personen denne bloggen startet med er IKKE alene om å se på feite som en risikoansatt, de samme vil kanskje heller ikke ansette en nyetablert ung dame fordi hun plutselig blir borte i svangerskapspermisjon osv. Så ikke kom å si at den tanken er helt ubegrunnet.
 24. BigBas 10:22 14/05/09
  Det eneste jeg kommer og sier er; jeg vil at folk skal slutte å synes så jævlig synd på seg selv!!
  Med den innstillingen ville jeg ikke ansatt dere på bakgrunn av HODET, MENTALITET og SELVTILLIT. Langt mer enn noen kilo ekstra på kroppen.

  Jeg håper denne diskusjonen kan komme litt bort fra "UFF, DET ER SÅ SYND PÅ MEG!!!!!!"
 25. Freyja 10:25 14/05/09
  Er det noe jeg ikke syns, så er det synd på meg selv. Men fakta er fakta og om du kikker på undersøkelser, så ser du at overvektige i stor grad blir sett på som usunne, late og til dels urenslige. Slik ER holdningene blant en god del av befolkningen og det har da ingenting med å gjøre hvordan man ser på seg selv.
 26. Freyja 10:25 14/05/09
  Men jeg syns faktisk litt synd på mennesker som er blinde for hvordan andre er, som blir lurt trill rundt av andres fine ord og whatnot ...
 27. BigBas 10:29 14/05/09
  Den eneste måten å snu evt. slike holdninger er jo å motbevise det!!!! Det gjør man ved å gjøre en god jobb!!!

  Håper ikke vi kommer til det punktet, hvor alle grupper skal kvoteres inn på arbeidsplassene......blir for dumt, og ikke minst er jeg fullstendig prinsipielt uenig!
 28. Freyja 10:31 14/05/09
  Og det du egentlig sier er at mange feite ikke gjør en god jobb, siden slike holdninger eksisterer for fullt i dag. Helt utrolig hva du klarer å lire av deg.
 29. BigBas 10:34 14/05/09
  NEI! det er det DU som sier........

  Jeg ser ikke noe som helst problem med hvordan ting er idag jeg, så hvis du mener at det er et problem foreslår jeg du kommer med en lengre tiltakspakke om hvordan man løser "problemet"

  Jeg vedkjenner meg jo ikke at dette er et "problem"
 30. Isadora 11:10 14/05/09
  Bigbas. Det er studier og "forsøk" som viser at overvektige mennesker ikke alltid får drømme-jobben, nettopp pga snevre "holdninger " til de som ansetter. Det er ikke de overvektige selv..som tror de ikke er gode nok!

  Overvektige som en gruppe, blir sett på som late, udisiplinerte, har ikke kontroll, man kan få mage sykedager pga sykdommer relatert til høy vekt..osv. Vi er en ikke-ønsket profil utad - når det kommer til bransjer kosmetikk, helse/trening, mote/design, medisin, visse deler i media , magasiner....osv. i spesielt i stillinger innenfor salg, markedsføring, ledelse..der man skal representere firmaet ovenfor kunder/marked. Jeg vet om flere tilfeller der lettere overvektige damer ikke har fått stillinger de har vært meget godt kvalifiserte for, ..hvor de direkte har sagt at de er ute etter å ansette en person som er mer i tråd med firmaets profil og kan representere firmaet på en god måte !! Slå den! ( hadde hun hatt uttalelsen på "tape" ..så hadde det blitt rettsak - garantert!)

  Menn sliter ift stillinger der det forventes en viss fysikk (politi f.eks) der vekten kommer i veien for at man kan utføre visse oppgaver, der man har en max vekt - hvis ikke kan man bli en sikkerhets-risiko ( fiskere) osv.

  TV-stunts har jo vist at man har stilt på intervju i fat-suits..og litt god make-up/parykk og ikke fått jobben. Deretter har samme person stilt opp til samme intervju (under et annet navn, men med samme CV)...uten fat-suit..og litt annen makeup/ likt hår....og fått jobben!

  Så fordommer og negative holdninger mot overvektige finnes garantert i arbeidslivet, som ellers i samfunnet. Man endrer ikke person og holdninger fordi det er snakk jo jobb. Det er svært naivt å tro noe annet.

  Isa
 31. BigBas 11:18 14/05/09
  Fordommer finnes mot de aller fleste grupper.........muslimer, jøder, røykere, fysisk/psykisk utviklingshemmede, mørk hud, hvit hud, rød hud osv. Ja til og med kjønn og legning finnes det fordommer mot.

  Forskjellen her er at jeg IKKE ønsker noen form for statlig regulering av hvem som får jobben........jeg vil med trygghet vite at det var ferdighetene mine som kvalifiserte meg, ikke vekt, hudfarge, øyenfarge eller andre tåpligheter som var avgjørende.

  Jeg vil ikke ha et samfunn dr staten sier........Minst 40% av begge kjønn, 10 homofile, 10% overvektige, 20% med invandrerbakgrunn osv.

 32. Isadora 11:39 14/05/09
  PS! Beklager skrivefeil. Ble så ivrig..og fingrene bare fløy over tastaturet..i litt feil retning.
  - Man kan ha mange sykedager, ikke mage-sykedager
  - ...fordi det er snakk om jobb, ikke jo jobb.

  ...og den ene uttalelsen som desverre ikke kom på tape, er fra et konkret eksempel - fra et kosmetikk firma.

  Et annet eks. jeg kjenner godt til, var en venninne med ca 10-15 ekstra kilo og som kanskje ikke er av de som stiller opp i Misse-konkurranser heller rent utseendemessig. Men hun er faglig kjempedyktig og hyggelig på alle mulige måter. Hun og en motkandidat kom til siste runden ift jobbintervjuer, og skulle da møte adm.dir i selskapet personlig. Hun skulle så komme tilbake etter lunsj, for å få beskjed om hvem som fikk jobben, samt levere evt reiseregningsbilag som hun hadde hatt for å være med i intervju-rundene. Da hun kom dit fikk hun beskjed om at adm. dir hadde syntes de begge to var veldig gode kandidater, men han hadde valgt den han anså som den mest representative til å ikle stillingen ! Slap-in-the-face, asså..!!

  De andre eks. jeg kjenner til med lettere overvektige damer, har ikke fått høre slike kommentarer direkte. Men, de lurte veldig på hvorfor de ikke fikk stillingen, da den som istedet fikk den, ikke var langt nær så godt kvalifiserte. Så man kan jo bare spekulere, for ingen vil "sannheten"....

  Det er jo ikke politisk, ei heller juridisk, korrekt å si at man diskriminerer overvektige, stygge eller Achmed..på arbeidsplassen sin. Selv om alle vet at man gjør det. Ikke stor forskjell egentlig på en arbeidsplass og en skolegård. Bortsett fra at det da er et regelverk og lover som skal etterfølges på arbeidsplassen, den skal være inkluderende osv. Og heldigvis er det gode og inkluderende miljøer på de aller fleste arbeidplasser, men det finnes også unntak....der dårlige holdninger, mobbing og diskriminering "maskeres" over...både av de ansatte selv og av ledelsen.

  ISa

  Isa
 33. Isadora 11:49 14/05/09
  Vi har allerede en Diskrimingeringslov som regulerer dette. Den "kvoterer ikke", men er en inkluderende lov slik jeg tolker den. Lovens formål er å fremme likestilling, sikre like muligheter og rettigheter og å hindre diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion og livssyn.

  Her bør man da legge til handikapp, kjønn, legning, kroppsvekt og utseende......synes jeg.
  Listen kan jo da bli ganske så lang...men må man gjøre presiseringer og lage rettledninger, så får man jo det da.

  ISa
 34. unsen unsen 14:23 14/05/09
  må si meg delvis enig i bigbas.. med at ENKELTE feite er flinke til å begrunne avslag på jobber , samlivsbrudd + + med at det er avdi de er feite... nekter å ta det på egen kappe av at de kansje gjorde en dårlig jobb- var en dårlig ektefelle på likt med sine tynne, ,- og altfor tynne medsøstre/menn
  man kan ikkje alltid si at slik er det og infinne seg med det.. og enig med bigbas i at legger man seg bak øret at eg får det ikkje til avdi eg er feit- eg får ikkje jobben blablabla... pga vekten, - så er innstillingen dårlig i utgangspkt- noe som gjerne medfører et dårligere intervju, man virker muttere til sinns + + + .. for mange er det nok et reelt problem, i enkelte jobber et praktisk problem å være feit- men i mange jobber, så er det nok utdanning og personlighet som teller mest.
 35. Freyja 14:47 14/05/09
  Bortsett fra jobber der utseendet teller. Prøv å få jobb i en bar når du er feit ...
 36. BigBas 14:58 14/05/09
  Freyja: Kom til hovedstaden, så skal du få se noen eksempler på kraftige damer som jobber i bar......MAN MÅ SLUTTE Å GENERALISERE SÅ FÆLT! :-P
 37. Isadora 15:02 14/05/09
  Vel. om du er kvalifisert - søk jobb i et kosmetikk-firma eller på et treningssenter og vei 15-50 kg mer enn normalvekt, så kan du teste selv. Avslag bllir begrunnet på vanlig måte, men alle vet hvorfor du "egentlig " ikke fikk jobben.

  Det var jo også en sak ifjor, ei ung skolejente, overvektig..som søkte x-antall ledige sommerjobber ved bl.a personlig oppmøte. Kom inn og pratet med butikksjefen, men fikk beskjed om at dessverre var stillingen nettopp besatt. Dagen etter hang ledig- stilling skiltet ute i vinduet igjen..

  Seffe skal man ikke skyv høye kroppsvekt foran seg og skylde på den fordi man ikke får jobb, kjæreste osv... Det er med positivtet, flott personlighet,gode holdninger og innstilling....man vinner det meste.

  Samtidig skal man ikke være naiv og lukke øynene for den diskrimineringen som tross alt skjer. Det hadde jo f.eks ikke vært nødvendig med et eget nettsted for frodige. mennesker for å finne seg venner, kjærester e.l.....om ikke negative holdninger finnes mot overvektige. Og de er ingen grunn til å tro at folk som har slike holdninger i privatlivet - ikke tar de med seg inn i jobb-livet. "Hva skal kundene si...om vi blir presentert med en tjukkas?" ikke kan han delta på kick-offs der man kjører go-cart for han er for tung for bilene, ikke kan han rappelere for ingen kan holde igjen på den vekta der, ikke delta på Birkebeiner løpet, rittet og rennet hvor vi skal delta med våre kunder..fordi han ikke orker å løpe, sykkle eller å gå på ski så langt. Vi har iallefall ingen vinnersjanse..!! Nei, vi ansetter han spreke, han er like godt kvalifisert, også ser han sunn og i god form ut. Akkurat som vårt firma. En vinner.. ! Hørte forresten at han bidra sterkt til at laget han var med på ifjor kom på 3.pass på rittet ifjor. Det er jo lovende. Gi ham tilbudet!! ( fiktiv uttalelse,..men ikke langt unna sannheten...da et tidl firma jeg jobbet i..skulle rekruttere selgere)

  Isa
 38. unsen unsen 15:36 14/05/09
  isa.. slutt å generaliser ...
  slike holdninger som du har er ødeleggende. ikkje alt er som du ser det
  ja.. p puls her i byen er det faktisk ei med iallefall 15-20 kg for mykkje som jobber - i skranken- viser rundt nye- er behjelpelig med det du måtte ønske.. eg tok selv idrettsfag da eg var på det største.. var i god form selv om eg var feit ... man har sine egne begrensninger.. seff har og mange sykdommer man må ta hensyn til- men innstillingene er det man selv som styrer... vet at det er slik i mange tilfeller.. men kjære vene, en diabetiker får ikkje jobb i nordsjøen- iallefall ikkje i mange firmaer - avdi de 100% skal kunne være fit for fight i en krise situasjon- har du psykiatriske problemer- depresjoner, så er det endel service yrker du ikkje får jobb i ... som bl.anna flyvertinne/vert... men å innstile seg mentalt på at : eg er feit- derfor får eg ikkje jobben eg vil ha, typen eg vil ha + + + det er vitterligmeg feil innstilling... ikkje rart det er mange bitre mennesker i dette sammfunnet da .. kan du isa fortelle meg hvorfor det er så mange godt i stand menn som har sjefs stillinger om det du hevder er rett ???
 39. elsker27 15:42 14/05/09
  jeg røyker og drikker ganske mye (røyker bare når jeg drikker, men det er jo jævlig ofte)...... må skatte av dette...... synes sånn som godteri og potetgull godt kunne vært dobbel pris på. Fører bare til blodpropp og hull i tennene uansett...... slike matvarer burde man helst unngå uansett - tykk som tynn!!!
 40. Fruppa Fruppa 15:45 14/05/09
  Du skatter av sigg og alkohol.. hva da med sukkeravgiften, blir ikke det akkurat det samme ?
  Tannlegen koster flesk og skor seg på sukkerspisere så noe må tannlegen gjøre også så la folk spise det de vil :O)
 41. Freyja 15:50 14/05/09
  Og noen må slutte å skrike, men jeg antar at enkelte simpelthen ikke har manerer.
 42. Fruppa Fruppa 15:55 14/05/09
  For en gang skyld så tror jeg at jeg holder med Isadora 100 % , at jeg er enig med Freyja er ingen bombe ;)
  Seriøst Bigbas og unsen.. stikk fingeren i jorda , dere lever i en merkelig verden. Skjønner hva dere skriver og vet at dere har noe rett, dvs det kommer ann på hvordan man ser ann situasjonen. Dere ser snevert på en liten gruppe, virker som om dere tenker overvektige som det jeg kaller normale lubne nordmenn. Ikke kom og fortell meg at et menneske på 130 kg med dårlig knær og tung pust får en jobb framfor en "normal" kvinne på 60 kg uansett hvor sjarmerende og dyktig den på 150 kg hadde vært.
 43. BigBas 16:07 14/05/09
  check!.............Jeg fikk jobben fremfor en dame på 60kg, og jeg veier 130kg, riktignok ganske gode knær, men tung pust, JA det har jeg:-)

  Jeg velger fra nå av å tro at det var knærne mine som reddet meg inn:-D
 44. Fruppa Fruppa 16:38 14/05/09
  Du ser alt så svart og hvitt så det er komisk, jeg har også fått alle jobber jeg har søkt på , har til og med vært så grusom at jeg har brukt pupper og lår for det det er verdt, har vel tilog med knullet meg til en godt betalt jobb, han likte vel feite kjerringer da vel ,men det er ikke hva du eller jeg har oppnådd som er vesentlig her det er hva som er vanlig i samfunnet. Det virker på meg som om du mener at bare man har troen på seg selv og har et helvetes selvbilde så går alt bra, problemet er vel heller at det sitter utrolig mange dyktige mennesker rundt omkring som ikke har det selvbildet og da kommer de lenger bak i køen, kun pga sitt utseende..
  Hvis du ikke ser og skjønner at overvekt kan være til besvær i en jobbsituasjon så lurer jeg på hvor du jobber..?
 45. AbsolutlyFab 16:47 14/05/09
  I Norges største homseparti... så fikk du det svaret...

  Uansett, vi elsker jo å legge skylden på Utseende her på Frodig... det er ALLTID utseende og vekt som har skylden... noen så på meg - det er sikkert pga jeg er feit, jeg er stygg... stakkars meg... men vet dere hva - jeg tror ikke samfunnet er så tvangsyndt og snevert som enkelte fremstiller det som.. det kalles Sutring, å mangel på å se realiteter og faktum. Verden har uendelige muligheter for Alle, ikke bare for slanke sylfider...
 46. Fruppa Fruppa 16:56 14/05/09
  Leser du ikke aviser , ser du aldri på debatter, sjekker du aldri undersøkelser basert på x antall svar fra mannen i gata ? Jeg ler og ler og ler igjen, vet ikke om dere har misforstått det som har blitt skrevet her eller om hva dere egentlig tror dere er, dere framstår som bedrevitene, flotte, velutdannede mennesker som ser ned på andre som egentlig er i samme situasjon som dere selv, det virker som dere latterliggjør alle som ikke går med nesa i været og tror de er noe.. Ingen har skrevet alle, det er et problem for noen... NOEN...
  Tror bare vi får være enig om å være uenig så får vi se med årene og noe mere jobberfaring at dere kansje klarer å ikke bare se dere selv, men også kan oppfatte at det ikke bare er dere i hele verden.
 47. AbsolutlyFab 17:02 14/05/09
  Ja, jeg er en Flott, Velutdannet, Høflig, Sjarmerende Tjukk Pike. Eneste problemet er at jeg ikke er tjukk Nok til å kunne uttale meg om ting..

  Disse Noen... tror ikke de er så mange, egentlig - men at de bare er ekstremt fremtrendende i dette type forum, gir ikke sitt eget utseende og vekt skylden for alle livets trivielle aspekter.
 48. Fruppa Fruppa 17:13 14/05/09
  Med dine 104 kg er du mer enn feit nok til å uttale deg om problemet det er ikke det jeg har sagt i denne diskusjonen.. vi er uenige og sånn er det! Vi snakker om fedme i forhold til en jobbsituasjon. Du er en mester til å sette deg inn i rollen som den unge søte velutdannede shell damen som vi gamle damene ikke helt forstår, det er du som setter deg som et offer min venn. Du som vemmes av feite mennesker som spiser pølse på bensinstasjon, du har jo selv sagt at du vemmes av feite mennesker som ikke eier nok selvrespekst til at de lar være å spise pølser på din stasjon, syntes du det da er rart at en personalsjef kan tenke omtrent det samme som du gjør hver gang du serverer en feiting.. du vemmes ?
 49. MissPinky MissPinky 17:14 14/05/09
  hvor ER alle disse som liksom legger skylda på sin feite rævv for alt som er galt i livet deres? Jeg syns ikke de oversvømmer frodig.no akkurat...
 50. Fruppa Fruppa 17:18 14/05/09
  Afab
  Disse Noen... tror ikke de er så mange, egentlig - men at de bare er ekstremt fremtrendende i dette type forum, gir ikke sitt eget utseende og vekt skylden for alle livets trivielle aspekter.


  Hva betyr det du skrev egentlig , seriøst jeg skjønner ikke hva du mener det er bare masse ord !
 51. AbsolutlyFab 17:26 14/05/09
  JA, det er godt jeg bare er på Shell på deltid el hva..? at jeg tilbringer resten av tiden i en verden der skjønhet og utstråling dyrkes...

  Ja, jeg skjemmes - ikke pga de er feite, det er et indirekte moment, jeg kommer med det samme måpende uttrykket når noen jeg omgå gjør det samme - det er vel episoden om Hun som først uttalte at hun kom rett fra middag, for å bare ta en ost/bacon pølse med absolutt Alt av tilbehør i farten... ja, det er etter min mening spesielt, uansett størrelse, fasong, hudfarge, religion etc...

  Jeg forstår godt at dere ikke forstår meg - fordi jeg forstår jo ikke dere..! det er et faktum at når "man knapt nok er lubben..." har man ingen anelse om hvordan det er for store mennesker, for all del jeg sakker jo overfladisk om stillett og sminke.. det er jo bare det som interesser.

  MEN, over til fedme forbundet med jobbsituasjon. det har med en totalpakke å gjøre - måten du representerer, kompetansen du har, faglig og sosialt, personlighet, karisma. å dessverre utelukker man seg selv dersom man stigmatiserer seg selv som Overvektig, mindre verdig og ikke like mye verdt... Evnen til å kunne snakke for seg og kommunisere er nøkkelen, uansett størrelse.
 52. AbsolutlyFab 17:33 14/05/09
  Ja, jeg får si det litt enklere, så alle forstår.

  Jeg gir ikke min vekt skylden for alle problemene og ubehagelighetene i livet. jeg tar ikke alt i verste mening fordi jeg er stor. får jeg avslag på en sommerjobb el lignende, er det ikke fordi jeg stor, men fordi jeg ikke er den typen de var ute etter, el hadde de rette kvalifikasjonene. I det offentlige rom gir ikke jeg min vekt skylden for behandlinger jeg mener er urettferdig el lite passende.
 53. Fruppa Fruppa 17:36 14/05/09
  (17:26 14/05/09) av AbsolutlyFab:
  JA, det er godt jeg bare er på Shell på deltid el hva..? at jeg tilbringer resten av tiden i en verden der skjønhet og utstråling dyrkes...

  Rart hvor forskjellig vi kan oppfatte vår tid på frodig !
 54. AbsolutlyFab 17:40 14/05/09
  hehe... jada, jeg har sittet mye på Frodig den siste tiden... lite avbrekk fra eksamenslesing og oppgaver.

  Studerer Eiendomsmegling, å det kan vel ikke sies at fedme dyrkes og prises høyt i disse kretser. sikkert et av de stedene man kan oppleve størst fordømmelse ift eget utseende, men da må man tilpasse seg de gjeldende normene. ikke dyrke at dette er en umulighet, ift til det å få jobb etc.
 55. Fruppa Fruppa 17:42 14/05/09
  Den gangen jeg sa du muligens ikke var feit nok til å uttale deg var når du rådet feite folk til å gå med høye heler for å se bedre ut, når folk har vært feite i 30 år så har de ikke knær igjen til å gå med høye heler, det var mitt poeng.
  Snakker vi kilo så er du feitere enn meg så bare snakk i vei så mye du vil..
  Jeg vil muligens tro og det er mulig jeg dømmer deg nå, men som 23 og og student så har du neppe vært i de store samtaler med jobber på høyt nivå så hvordan vet du hvordan den situasjonen er ?
  Denne diskusjonen har aldri vært ment som en stakkars feite meg greie, tror faktisk det er ganske så skjeldent, det er faktisk dere som har lagt den på det planet. Det er en kjennsgjerning at feite folk taper i arbeidslivet på lik linje med handicap eller folk med lyter.
 56. Fruppa Fruppa 17:47 14/05/09
  Faktisk så er 3 av de største eiendomsmeglerfirmaene i Oslo mine kunder og jeg må si jeg har tilgode å se en perfekt eksemplar av noen av dem så jeg skjønner ikke hva du snakker om, faktisk så er de veldig vanlige, mange feite det er det også, men de jobber på provisjon så kanje det er derfor he he.
  Blir som flyvertinner.. Før i tiden var de omtrent fotomodeller og i dag er kjedelig vanlige.
 57. BigBas 17:50 14/05/09
  dere lurte hvor jeg jobber..........og dere fikk et svar, men jeg har jobbet i blant andre norges nest største bankkonsern, hvor heller ikke overvekt var noe stort problem, inntjening og kundepleie er langt viktigere:-)
  Men nå spør jeg dere........hvor jobber dere iom dere ser dette fullstendig forskjellig fra meg.....hvor i arbeidslivet blir ikke overvektige tatt godt i mot?
 58. AbsolutlyFab 17:52 14/05/09
  Morsomt - for etter dine utspill, kunne det fremstå som du representerte nettopp disse menneskene...

  Spørsmålet blir da - Hvorfor taper Fete folk i arbeidslivet? jeg nekter å tro at det kun har med fordømmelse fra de som ansetter. det handler om selvtillit, selvfølelse og evnen til å kommunisere godt, dette er ting som må utformes av det enkelte individ, uansett størrelse, å Kanskje overvektige mennesker har en lengre vei å gå for å oppnå dette.
 59. Fruppa Fruppa 17:56 14/05/09
  Nå har du skjønt poenget.. Det gjelder alle mennseker uansett lyte, alle må passe sin egen ræv.
  Det er dere som har dratt det over i jeg syns synd på meg selv båsen, det er ingen andre som har nevnt det engang.
 60. Fannybandit 17:58 14/05/09
  Som jeg har nevnt i en annen blogg, så er holdningen til mange (les: langt fra alle, heldigvis) i samfunnet at overvektige er mindreverdige og annenrangs. Samme gjelder anorektikere, eller andre som skiller seg ut utseendemessig. Jeg har selv erfart dette, gang på gang, når jeg har vært innblandet i en eller annen konflikt. Da er det vekten min det fokuseres på -- ikke personligheten min. Og jeg gidder ikke en gang å nevne de gangene det ikke har vært en konflikt tilstede en gang, og folk likevel har slengt med kjeften.
 61. AbsolutlyFab 17:59 14/05/09
  eh... Unnskyld meg, men det er andre enn meg som har introdusert - at jeg får ikke jobb pga mitt utseende i denne bloggen...
 62. Fruppa Fruppa 18:00 14/05/09
  http://www.tv2underholdning.no/lystoglast/article1816258.ece
 63. Fruppa Fruppa 18:01 14/05/09
  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/buskerud/1.6206676
 64. AbsolutlyFab 18:02 14/05/09
  Fanny, vi er omtrent samme størrelse - Oppfatter du det som om at vi ikke har like stor rett til å være her, siden vi ikke er fete nok...?

  Jeg må bare spørre, slik at man kan få det bekreftet fra andre enn den overfladiske bimboen som ingen forstår...
 65. Fruppa Fruppa 18:07 14/05/09
  http://www.arbeidsmiljo.no/xp/pub/hoved/tidsskrift/temaer/sysselsetting/utseendet_teller
 66. AbsolutlyFab 18:08 14/05/09
  Sikkerhet er hovedargumentet for at man skal ha en lavere BMI enn 35 når man jobber på sjøen - er det er problem? at man ønsker at alle skal oppleve å føle seg sikker og trygg til sjøs ift en type redningsaksjon. det synes jeg er totalt uproblematisk.
 67. Fannybandit 18:09 14/05/09
  Fab: Har fått en del spydige og misforståtte "komplimenter" på PM vedrørende min vekt, ja. Og til dels i tråder. Men, uh, har ikke fulgt nok med her nå, ble akkurat den type "problematikk" tatt opp her i denne tråden? :p
 68. AbsolutlyFab 18:10 14/05/09
  Neida, bare det samme gamle om at man ikke kan uttale seg... men det er greit å få det bekreftet av flere...
 69. Fruppa Fruppa 18:17 14/05/09
  Nå gjør du akkurat det du sier at folk ikke skal gjøre , du lager et offer av deg selv !
  Det er ingen som har sagt at du ikke er feit nok, å være 23 år og veie 104 kg er sikkert ikke lett, er det det du ønsker at vi skal føle sympat for deg for at du er ung og feit ikke gammel og feit ?
  Ok jeg føler sympati for det er sikkert verre å være tykk når man er ung enn når man er eldre for unge mennesker har vanskligheter med å sto i mot presset fra andre, flaut å vise seg med en feiting osv. Når man er eldre har folk kommet over det der så ok jeg syns synd på deg.
 70. AbsolutlyFab 18:29 14/05/09
  Offer?

  Ingen kan se på meg at jeg den vekten jeg har - idag 102kg, så har vi klarert det. Å jeg er intet offer for noe, jeg har et bra liv, studier som føles rett, en jobb som holder det hele igang... en herlig kjæreste, venner, katt, jeg kan bare fortsette...

  Det som provoserer meg, Fruppa - er at man ikke ser nyansene i det å være stor - jeg har sagt og innrømmet at jeg selv har problemer med egen vekt og kropp. Men dette er noe som ikke synes el oppfattes i det offentlige rom, fordi jeg opplever sjelden el aldri noe negativt som har med min størrelse å gjøre! å på hvilket grunnlag skal dere/du da føle sympati...? At midjen er markert, å at jeg har en stor, men proporsjonert kropp? i de sammenhengende jeg har oppsøkt forståelse og et snev av sympati, har vært ift familie, men det handler på ingen måte å fremstille seg som et offer! jeg har ikke gjort meg fortjent til en slik betegnelse.
 71. AbsolutlyFab 18:32 14/05/09
  Mitt poeng ift dette er at det er mange nyanser i forhold til størrelse på kropp, å det blir feil å si at det ene er bedre/ verre enn det andre, å i hvertfall når man selv ikke engang har førstehåndskjennskap til opplevelsen av å være større enn andre, la de tale sin sak, uten å måtte fremstilles som offer el mindreverdige.
 72. elsker27 19:14 14/05/09
  Jeg har en del ansatte og har hatt mange gjennom åra....... Og i tidligere yrkesliv også jobbet med mange. I fysisk arbeid kommer du ikke unna at overvekt gir lavere energi og power en det er i veltrente menn. Rett og slett mere energi i en veltrent mann..... Men som kontor-rotte hadde jeg utelukkende vurdert kunnskap fremfor kropp...... Når resultatet fremligger på skjermen er det samme faen hvem som har produsert resultatet. Har også en restaurant på si og har en del kvinnelige servitører (bare kvinnelige når jeg tenker meg om) og vi hadde ei på 120 ++ der en gang. Super dame og flink til å stå på!!!! Men restauranten går over 2 plan så det er mye løping i trappene for servitørene - og jeg kunne se det var tungt for henne, men hun klaget aldri. Men så hun fikk vondt i føttene så jeg satte henne på kjøkkenet grunnet dette. Ble win-win for alle...... Men tilbake til utgangspunktet - fysikken til en mann på 80-100 kg og en "statoil-pølse" på 140 kg er stor i fysisk anleggsarbeid. Mye tunge løft og høyt tempo. Energi er viktig for å holde ut spesielt når jeg presser de 12-16 timer dagen.......
 73. Ordensmakta 20:54 14/05/09
  Vil nødig blande meg i denne diskusjonen men på meg kan det virke som om noen av de yngre deltagerne for enhver pris vil verne seg selv mot samfunnet og driver sin private påbyggelse av selvtillit som ikke er spesiellet vellykket. I de tilfellene mennesker føler de taper eller har mangler bygger de rundt sine mangler for å påtvinge publikum sin egen livsløgn. Det hjelper lite om et menneske er full av guts hvis den som sitter med makta bare ser de problemer som muligens kan dukke opp. De fleste som leser aviser vet at det er diskriminering på arbeidsplasser også av overvektige.
 74. 1 1 22:40 30/07/17
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp