Mai 09

Hvis jeg hører ett ord til om strandkropper kommer jeg til å kvele noen med en tankini.

23 kommentarer 2013 kl. 21:24 skrevet av 8tall

Jeg tilber Lesley Kinzel littegrann, så jeg og Google har oversatt denne artikkelen som jeg likte og syntes var relevant.

Drepe badetøy angsten din i fem enkle trinn og hvorfor en strandkropp er enhver kropp du tar med til stranden.

yaypool This is what happens when I forget my prescription sunglasses

Det er vanligvis tidlig i april når vi begynner å høre om "strandkropper" som det brukes på de omhyggelig skulpturerte formene til berømt vakre kvinner. Jeg hater dette begrepet. Det hentyder til at en kropp som er strand verdig følge visse standarder, eller bli gjort ustrandbar.

Jeg har en strandkropp. Det er denne, den jeg tar med på stranden, og den er feit som bare fanken, og jeg skiter i om Ok! Magazine dukker opp for a fotografere baksiden av lårene mine i all sin lumpete skrekk, fordi JEG ER FLATE MEG PÅ STRANDA, og du kan lirke tiden jeg koser meg på stranda fra mine kalde døde hender.

Der jeg bor, består strand sesongen av omtrent en sjettedel av hele året, og hvis du tror jeg kommer til å kaste bort ett sekund av det dyrebare tidsrommet på å bekymre meg om colorblockingen badedrakten min kommer til å lure folk til å tro jeg er formet som Gisele Bundchen, så tro om igjen.

Selvfølgelig er litt badetøy angst normalt. Iført badetøy i offentligheten er en ganske nær naken, og gitt presset ikke bare til å være en viss størrelse, men til å være formet på en bestemt måte (og til å ha "god hud" og mangel på kroppshår og og og) er det forståelig at alle aktiviteter som involverer badetøy, fra å handle det til å ha det på seg, kan være følelsesmessig belastet. Men du trenger ikke å bli overveldet av angst! Virkelig. Jeg har noen tips om dette.

1. Elsk ditt badetøy, selv om ingen andre gjør det. Finn en drakt du faktisk liker. Hvis du er en dame som liker ting enklest mulig støtter jeg valget ditt, men jeg vil at min badedrakt skal ha litt stæsj. Noen prikker. Kanskje en frynse. Du må kanskje handle på nettet. Du må kanskje lage en selv, eller endre en du allerede eier. En trend som for tiden florerer blant mange av mine venner er å gjøre om badedraktene deres til bikinier. Det kan være vanskelig. Men som et middel for å holde ubehag på avstand, triumferer en high-cut retro bikini som gjør at du føler deg som Marilyn Monroe over den blomstrete badedrakten hver gang.

2. Ignorer "regler" for hva du har lov til å ha på deg. Regler er arbitrære og latterlige. Du digger en retro badekjole? Bruk den, selv om bestemoren din har den samme. Du har lys til å spankulere rundt i en bikini? Gjør det, selv om du må lage den selv fordi det ikke finnes i din størrelse. Hvis du liker colorblocking eller skrikende blomstermønstre, for all del bruk dem, og hvis du liker den ekstra støtten av at powermesh hold-in badetøy, så gå for det. Men ikke gjør noe av det fordi du tror de skjuler kroppen din, eller at kroppen din behøver å kamufleres eller komprimeres. Kroppen din er helt fin.

3. Kroppen din er helt fin. Seriøst. Jeg bryr meg ikke om hvordan den ser ut. Kroppen din er fin, og hvis du ser ufullkommenheter og såkalte "problemområder" i den, vet at du sannsynligvis er den eneste personen som fokuserer på dem. Det er lett å fokusere på de stedene vi ikke liker. Men faktum er at alle kropper er forskjellige, og det er normalt.

4. De ser (sannsynligvis) ikke på deg. Vel, noen mennesker kommer til å se på deg. Men de lurer sikkert bare på hvor du kjøpte bagen din, eller tenker at badedrakten din er kjempesøt, eller beundrer håret ditt, eller er nysgjerrig på hva klokka er (disse er alle ekte kommentarer jeg har fått fra stirrende fremmede på stranden). Ingen kommer til å dømme deg så hardt som du kanskje dømmer deg selv. Og hvis det ER noen som dømmer deg, enten for ditt valg av badetøy eller størrelsen eller formen på kroppen din, så oppfører de seg som duster og prøver å ta drepen på noe hyggelig for deg, så deres meninger kan enkelt avvises.

5. Body-policing er aldri OK. Ikke døm andre mennesker, ikke for deres valg av badetøy eller for størrelsen eller formen på kroppen deres. Ikke bare gjør dette deg også litt til en dust, men det vil også bidra til at du selv vil føle deg mer usikker. Når vi setter latterlig høye krav til andres utseende, øker det vår egen angst. Hvis du føler ubehag ved tanken på at noen kommer med frekke kommentarer om utseendet ditt, så ikke kom med dem om noen andre. Å prate stygt om den feite jenta i bikini kan gi deg en midlertidig følelse av overlegenhet, men til syvende og sist forsterker dette ideen om at det er greit å police andres kropper. Og det er ikke.

Kommentarer:

 1. SimplyAdorable 21:35 09/05/13
  Føler abstinenser etter face akkurat nå.
  Trykker på LIKE-knappen intenst og inderlig.
 2. Libben 21:41 09/05/13
  Selv som mann kan jeg kjenne meg igjen. For meg funker det ikke akkurat med en one-pice med hold-in. Så løsningen var å like meg selv og bare gå på stranda.

  Om noen ser en rosa hvitval med ufasjonable shorts sammen med et par radmagre unger på stranda i sommer så er det sikkert meg.

  *krysser fingra for mest mulig sol i sommer*
 3. Wildcat 22:07 09/05/13
  Hvordan få en bikinikropp: Kle på deg en bikini ;)
 4. Silfen Silfen 23:09 09/05/13
  Bedre på engelsk;

  How to get a beach body:

  1: wear a bikini

  2: go to the beach


  Som frekk og freidig gir jeg selvsagt blanke faen og har strandkropp all year round, til og med på Frodig.
 5. MrsMari 16:21 10/05/13
  Skjønner ikke jeg, er dette overvektsliberaliserende å la det gå sport i å ikke bry seg om hvordan en fremstår i badetøy?
 6. 8tall 8tall 19:16 10/05/13
  @SimplyAdorable Men hvis vi hadde vært på face hadde jeg jo ikke visst at du ikke bare likte det, men likte det intenst og inderlig. :)

  @Libben Å bra, jeg håpet det ikke var skrevet så rettet mot kvinner at menn ikke kjente seg igjen. Så flott at du klarte det, da! *Krysser fingrene sammen med deg*

  @Wildcat Du har skjønt poenget=)

  @Silfen Hehe, den typen frekk og freidighet liker jeg!

  @MrsMari Nå vet jeg jeg ikke egentlig hva overvektsliberaliserende betyr for noe, men jeg tror jeg må si meg enig i at du ikke skjønte. Kinzel har skrevet en annen artikkel om det samme temaet med en annen innfallsvinkel, om du skulle være interessert: http://www.xojane.com/issues/the-whole-concept-of-the-beach-body-bikini-body-is-ridiculous-and-this-is-why
 7. MrsMari 20:36 10/05/13
  Det er en ting at mennesker uansett størrelse og annet skal behandles med verdighet og alle har rett til å gå på stranden uten å bli behandlet nedverdigende. En annen ting å la det gå sport i å drite mest mulig i hvordan en ser ut i badetøy. Gjelder den samme sporten feks hår og klær ellers også.. Vil heller oppfordre til å ta seg best mulig ut med den vekten man har, deilig å føle sg fin for de fleste vil jeg tro. Shaping badetøy med flatterende draperinger, litt tan i lotionen, vakre saronger og strandvesker, ørepynt, shades eller hva det måtte være.. Kan godt legge nn litt ekstra trening før sommeren også.. Lengre og lysere dager gir en god mulighet til dette. Du vt hva overvekt er og du ve hva liberalisering er, men tror ikke dette er en godholdning å promotere. Sånn er min mening
 8. Wolfeline 22:13 10/05/13
  Syns det var helt Konge skrevet jeg da... ! :)
  Dette har ikke noe med å IKKE pyntse seg eller se ok ut på stranda, men å gi litt F i hva andre mener om kroppen din.. Mange som ikke vil eller tørr gå på stranda forde de er for store.. Og da er det greit med en litt sånn holdning at, " Jeg gir blanke F i hva andre mener om meg og min kropp holdning" :)

  Og om det " Bare" er å legge inn litt ekstra trening, så hvorfor er du på frodig da? :P
 9. 8tall 8tall 22:20 10/05/13
  @MrsMari Du må nesten peke på hvor i artikkelen det står noe om å la det gå sport i å drite mest mulig i hvordan en ser ut i badetøy, for jeg finner det ikke.
  Jeg derimot vil oppfordre folk til å kose seg på stranda uansett hvordan de ser ut.

  Jeg prøvde ikke å gjøre meg vanskelig. Jeg vet hva overvekt er og jeg vet hva liberalisering er, men disse to ordene sammen former ikke et konsept jeg forstår.


  @Wolfeline Så bra at du likte det!
 10. Libben 23:11 10/05/13
  Oppussingssyndromet: Ideen om at noen kan se pene eller bedre ut om de bare...
 11. MrsMari 01:03 11/05/13
  Jeg berømmer deg for det du prøver å gjøre når det gjelder holdninger og overvekt. Ville kun vinkle det fra en litt annen side men jeg tror formålet vårt er ganske likt
 12. Jallow 11:41 11/05/13
  Absolut herlig!!! Tusen takk skal du ha, dette var godt å lese nå som vi går mot badesesongen. Big, biggere, bigest....alle har vi behov for sol og vann ! Mann eller dame, stor eller liten. Denne artikkelen skulle ikke bare vært publisert her....den burde vært lagt ut i alle landets aviser til glede for en svært stor del av befolkningen!

  Og de som må kikke på ting her, vend det innover, her burde det kun være positivitet å høste.

  Oversettelsen din var konge....U made my day! Nok en gang tusen takk, denne skal jeg ha i bakhodet når jeg ser skigardstaurene snur seg etter oss runde og deilige ;);) Egentlig burde vi danne en "aksjon".... " Ta strendene tilbake" Utsillingslokalet er flyttet opp i gaten ovenfor !

  God helg og gi oss gjerne mer i samme stil.
  ps...Just for the record...jeg kommer IKKE til å ta meg øredobber når jeg skal på stranden! Desidert dummeste jeg noensinne har hørt!
 13. Donnadonna Donnadonna 13:05 11/05/13
  Brunt flesk er penere enn hvitt flesk! Det sa min mor...

  Selv om vi er store syntes jeg vi skal ha selvrespekt nok til å gjøre det beste ut av en halvnaken kropp. Strandtøy som passer og er flatterende for figuren er et must. Personlig syntes jeg ikke bikini er estetisk tiltalende på en altfor stor kropp, men beundrer vedkommende for motet... 14. afterall afterall 01:31 12/05/13
  How to get a bikini body: Put a bikini on your body.

  http://1.bp.blogspot.com/-vSfuM9am00I/UXo92dR4i1I/AAAAAAAAH0A/Mcrpz7uVvX4/s1600/733880_524827400907545_733017019_n.jpg
 15. 8tall 8tall 12:23 12/05/13
  @Libben Det var et godt ord for det.

  @MrsMari Så bra da!

  @Jallow Så flott at du likte den! Og jeg er helt enig at det burde vært spredt vidt og bredt. Takk for komplimentet! Jeg sikter meg ikke inn på perfeksjon når jeg oversetter, men jeg prøver jo å få det til å bli ganske alright, så det var veldig hyggelig av deg å kommentere det. :D Ta strendene tilbake aksjon var en topp ide, sign me up!=)

  @Donnadonna Badetøy som passer håper jeg vi alle går for. Men når jeg hører flatterende i sånne sammenhenger som dette, betyr det som regel "tøy som gjør deg så liten/usynlig/lite feit som mulig." Å påstå at man mangler selvrespekt om man velger å kle seg i noe man liker selv, og gir f... i hvor feit man ser ut i det, er helt på jordet. Å ikke synes at kroppen din må skjules, kamufleres eller komprimeres for at man skal våge å gå på stranda, vil jeg påstå heller er et tegn på at man liker og respekterer den man er.

  @afterall :) Kjenner igjen den grafikken der du, er så enig!
 16. jahin 11:13 16/05/13
  Kjempeflott artikkel,noe av det beste jeg har lest på lenge:) Alle har en flott kropp på stranda,uansett str syns jeg da,å man bør absolutt kle seg i det man liker best selv! Er forresten ei kjempefin gruppe på facebook nå(syns jeg hvertfall),tynn,feit,sexy og flott mener jeg den heter :) Håper på en topp sommer,der alle kan gå på stranda,å ha det fint :)
 17. MrsMari 08:48 19/05/13
  Det er forresten ikke unikt for overvektige å skulle kle seg flatterende, noe som ofte har med symmetri å gjøre. Er man lav så er det ekstra forkortende å kle seg i lag på lag som bryter opp. Har man lang hals så er det kanskje dårlig ide å bruke v-neck osv. Ikke alle som har like flaks med fettfordeling heller og de fleste vil føle seg best om de kler seg i noe som utligner. Får jo ikke skjult at man er tjukk, på stranden- litt overdrevet at det er kun det det går ut på. Jeg jobber med plus size mote så sitter ikke bare å lirer av meg men forholder meg til damer i plus size og deres ønsker og behov om å pynte seg og ta seg bra ut. Noe som gjelder svært mange av oss uansett om man er medias mal på et perfekt utseende eller om man er tjukk, har store ører eller hva det måtte være
 18. 8tall 8tall 14:23 19/05/13
  @jahin Bra at du likte den! (: Det høres ut som en topp sommer ja, jeg håper på det samme.

  @MrsMari Flatterende har med å nærmest mulig etterligne det nåværende skjønnhetsidealet å gjøre. (Skjønnhetsidealet har en god del med symmetri å gjøre, så du har til en viss grad rett.) En av de største syndene mot dette skjønnhetsidealet er å være feit. Dette var bakgrunnen for kommentaren min.
  Når man jobber med plus size mote jobber man med en befolkningsgruppe som i større grad enn det meste av resten av befolkningen om og om og om igjen blir fortalt at kroppene deres ikke er bra nok. Hvis du spør de du kommer i kontakt med om deres forhold til å gå på stranda, tipper jeg det er veldig mange av dem som gruer seg til å ta på seg badetøyet. Denne artikkelen var i stor grad rettet mot dem, i håp om at det skal bli litt lettere for dem å nyte en opplevelse som kan være ganske fantastisk. Personlig synes jeg det er et flott mål, og hvis konsekvensen av dette blir at det blir flere feite folk med lite flatterende badetøy på stranda har jeg bare en ting å si til det:

  fuckflattering

  Kilde: http://www.giselaramirez.com.au/
 19. Donnadonna Donnadonna 23:51 19/05/13
  På tide med en definisjon?

  flatterende (fl??te???n?)
  adjektiv
  som fremhever noe på en positiv måte, fordelaktig, kledelig


  Jeg foretrekker fortsatt flatterende badetøy som løfter og fremhever mine fordeler, holder inn, jevner ut og ikke minst er i passende størrelse.
  Frekventerer ofte offentlige bad og ser mye bekledning som er slaskete, henger i rumpen og tillater brystene å søke før langt sør... Når dusken i tillegg har utviklet seg til en viltvoksende hekk, hårete armhuler og pelsbekledde legger, vel da syntes jeg ikke det er så flott å se på lenger.
 20. Bjarthe Bjarthe 19:01 20/05/13
  Stemmer på no.2 fra høyre: Flattering !
 21. 2013 19:11 20/05/13
  Hun er jo den eneste som skjuler seg... ;)
 22. 8tall 8tall 19:13 20/05/13
  @Donnadonna Det er sikkert en riktig definisjon, det. Jeg tenkte litt dypere, hvis noe kan fremheves på en positiv, fordelaktig, kledelig måte, må man jo ha et ideal for hva som er positivt og hva som er mindre positivt.
  Da er det jo bra at målet med å være på stranda som oftest ikke er å være pynt for de som er rundt oss.

  @Bjarthe Kelli Jean Drinkwater er ei rå dame!
 23. Bjarthe Bjarthe 22:57 21/05/13
  @2013 & 8tall: Ja, dèt synes ...
Skriv en kommentar:

Du må være logget inn for å skrive en kommentar.

Hopp over innlogging - Til hovedinnhold - Topp

Logg inn

Logg inn

Registrer deg

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Topp